El PSPV demana que el director territorial d'RTVE explique en Les Corts les dimissions per "censura"
El PSPV demana que el director territorial d'RTVE explique en Les Corts les dimissions per "censura" @CDITVE (TWITTER C. INFORMATIVOS TVE)

Així ho han anunciat els socialistes en un comunicat, després que Pallás presentara la seua renúncia per "la ruptura de confiança amb la direcció" davant la "censura" del vídeo en el qual s'escoltava a la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, referir-se a pensionistes: "Què ganes de fer-los botifarra de collons i dir-los: 'Doncs vos foteu!'". Una renúncia que s'uneix a la de l'editora Arantxa Torres, pel mateix motiu.

Per al PSPV, la marxa de dos dels màxims responsables del telenotícies que Televisión Española emet a la Comunitat dóna "motius més que suficients" perquè Gomar haja de donar les explicacions oportunes al parlament valencià.

La diputada i membre del consell rector d'RTVE, Mercedes Caballero, ha reclamat que el director done compte de la situació actual del centre territorial de RTVE a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha mostrat la seua solidaritat i suport amb els dimitits. "És molt greu que algú haja de dimitir per voler fer bé el seu treball", ha incidit.

Caballero ha indicat que, a més de les últimes dimissions, des del PSPV creuen que el director territorial d'RTVE també ha de donar compte sobre "les contínues protestes dels treballadors i les treballadores de l'ens públic, que han denunciat suposades accions de censura".

"ASSUMIR RESPONSABILITATS"

La parlamentària ha remarcat que, "davant una possible col·lisió amb el dret a la informació dels ciutadans", Gomar ha d'explicar "quals han sigut els criteris a seguir des de l'ens públic per a la confecció dels informatius que diàriament emet el centre territorial de la Comunitat Valenciana".

En cas que hi haguera hagut qualsevol ingerència política, ha reclamat que "caldria assumir responsabilitats".

Consulta aquí más noticias de València.