Cs pacta l'esmena de 10 milions per al transport metropolità amb el Govern
Cs pacta l'esmena de 10 milions per al transport metropolità amb el Govern BIEL ALIÑO

Ciutadans (Cs) ha aconseguit un principi d'acord amb el Govern de Mariano Rajoy perquè s'aproven les esmenes territorials de la formació taronja als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018, entre elles la que planteja destinar 10 milions d'euros al transport metropolità de València.

Les esmenes en clau valenciana sobre les quals hi ha acord, i que es debatran aquest dijous en comissió, inclou a més d'aqueixos 10 milions per a l'Autoritat de Transport Metropolità de València, 1 milió d'euros per a la carretera N-238, que uneix Castelló amb Vinaròs.

La directora gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez Herrero, reclama 38 milions d'euros per a l'entitat a partir del càlcul poblacional, igual que altres àrees metropolitanes. De fet, la de Madrid té assignats 127 milions d'euros dels pressupostos de l'Estat, la de Barcelona 109 milions i la de Canàries 47,5 milions d'euros.

La Generalitat i l'Ajuntament de València també exigeixen 38 milions, i fins i tot van acudir a Madrid a reivindicar aqueixa quantitat enfront del Ministeri d'Hisenda i en el Congrés dels Diputats.

Pérez va afirmar la setmana passada, en una entrevista amb 20 minutos, que els 10 milions que proposa Ciutadans són "insuficients" per a desenvolupar les polítiques de mobilitat, integració tarifària i millora de freqüències que requereix València, però que en tot cas són "benvinguts".

Segons han informat fonts de Ciutadans, també s'ha donat llum verda a incloure en els PGE 1 milió d'euros per a la connexió ferroviària de Rodalies Alacant, Elx i Murcia amb l'aeroport d'Alacant-L'Altet.

Consulta aquí más noticias de València.