Comunitat Valenciana

Tejerina diu que els transvasaments no són "una condició capritxosa"

  • Assegura que s'escoltarà "tothom", encara que "cada mesura" ha de ser mediambiental i tècnicament "viable".
  • S'ha de comptar amb l'acord de qui "està enfront", perquè no es puga "interrompre una determinada inversió".
La ministra saluda al president de la Diputació d'Alacant
La ministra saluda al president de la Diputació d'Alacant
CÉSAR SÁNCHEZ
La ministra saluda al president de la Diputació d'Alacant

La ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, ha subratllat, aquest dimarts, que qualsevol transvasament d'aigua de més de 5 hm3 requereix d'una llei i que, per tant, no es tracta d'una "condició capritxosa". Així, ha relatat que requereixen de l'acord "de tots" els grups polítics i "de molt temps d'execució", perquè els partits amb "possibilitat de governar" no ho "interrompen físicament".

"Necessita materialitzar-se en un consens, no és una condició capritxosa", ha sostingut en declaracions als mitjans abans d'assistir a la inauguració del XIV Congrés Nacional de Comunitats de Regants, que se celebra aquesta setmana a Torrevieja (Alacant).

En eixe sentit, ha defés que el Govern ha treballat "molt", amb el desenvolupament d'una planificació de cadascuna de les conques "amb més de 133.000 folis" amb 10.000 actuacions proposades, "quasi el 70% mediambientals".

Sense "condicionants" ni "prejuís"

Així, ha anunciat que s'escoltarà "tothom" sense "condicionants" ni "prejuís", encara que ha advertit que "cada mesura" ha de ser mediambiental i tècnicament "viable" i que ha de comptar amb l'acord de qui "està enfront", perquè no es puga "interrompre una determinada inversió".

"Si hi ha acord, som partidaris d'abordar, estudiar i no renunciar a cap plantejament -en matèria de transvasaments-; però l'acord és absolutament necessari, sense ell no és possible consolidar cap inversió", ha manifestat.

"No podem renunciar al regadiu que porta prosperitat, vida i aigua a les zones on més es necessiten i especialment a les zones més despoblades", ha indicat.

El Xúquer-Vinalopó, "prompte"

García Tejerina també ha anunciat que "prompte" estarà llest el protocol per al transvasament Xúquer-Vinalopó, que és "tremendament important" per a la Comunitat Valenciana. Ha explicat que Agricultura treballa "a la màxima velocitat" per a tindre "definit" el protocol per al transvasament entre les conques d'eixos dos rius valencians.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento