Comunitat Valenciana

Bravo demana disculpes al Col·legi d'Advocats per un "malentés"

  • L'entitat va acusar la Conselleria de "degradar" el servei públic de la justícia gratuïta per un titular equivocat.
  • "Sincerament em pareix molt fort que es diga que he degradat el torn d'ofici", ha manifestat.
Gabriela Bravo
Gabriela Bravo
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Gabriela Bravo

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha demanat "disculpes" al Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (CVCA) pel "malentés i desinformació" que va provocar una nota de premsa del seu departament en la qual es va assenyalar que s'havia tancat un acord amb la Plataforma d'Advocats del Torn d'Ofici sobre la baremació dels advocats d'ofici, al mateix temps que ha defés la seua aposta "des del minut zero" per la justícia gratuïta.

"Crec que que sóc una consellera que ha apostat des del minut zero per la justícia gratuïta, dignificar el torn d'ofici i recuperar el poder adquisitiu que es va perdre després de les greus retallades que va aplicar el PP. Sincerament em pareix molt fort que es diga que he degradat el torn d'ofici", ha manifestat.

Bravo s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, després de mantindre una reunió amb el president del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (CVCA), Juan José Tortajada, després que l'entitat acusara la Conselleria de Justícia de "degradar" el servei públic de la justícia gratuïta en l'autonomia per la "improvisació i desorde" en la gestió.

En la trobada, Bravo ha traslladat al representant dels advocats les seues "disculpes" pel "malentés, desinformació i el disgust que va ocasionar" que la nota de premsa que va publicar Justícia la setmana passada titulara per l'aprovació dels barems amb la Plataforma d'Advocats del Torn d'Ofici perquè ha admés que "no correspon amb el contingut de la nota que explicava que s'està en la fase última d'espera a les al·legacions per a ultimar els barems", ha explicat.

A més, ha indicat que el seu interlocutor institucional són els col·legis d'advocats amb els qui ha destacat que la seua conselleria "s'ha reunit en moltíssimes ocasions als llarg d'aquests tres anys" per a la redacció del nou decret de justícia gratuïta, així com per a determinar i actualitzar els barems que, "entraren en vigor amb el nou orde i amb efecte retroactiu des del dia 1 d'abril", ha puntualitzat.

"Insistir en les meues disculpes i el meu respecte a la tasca que està realitzant els col·legis d'advocats a la Comunitat Valenciana", ha remarcat la consellera de Justícia, qui ha admés que aquestes han sigut acceptades pel president del CVCA.

"Sorpresa per la contundència"

No obstant açò, en la trobada li ha mostrat la seua "sorpresa" per la "contundència" del comunicat que van emetre perquè considera que és una consellera que "ha apostat des del minut zero per la justícia gratuïta, per dignificar el torn d'ofici i recuperar el poder adquisitiu que es va perdre després de les greus retallades que va aplicar el PP".

"Sincerament em pareix molt fort que es diga que he degradat el torn d'ofici. Crec que aquest Consell ha fet un esforç importantíssim no només per recuperar i dignificar el torn d'ofici, sinó que hem incrementat un 65% els barems des del 2015 al 2018 i hem treballat des del diàleg i el consens amb els col·legis d'advocats", ha reivindicat, per a reiterar que li van sorprendre aquestes afirmacions.

Bravo ha subratllat que la seua aspiració és seguir treballant per a millorar, sempre des del "diàleg" amb els col·legis d'advocats que "saben que tenen les portes obertes" a la seua Conselleria i per a mantindre reunions "totes les vegades que faça falta", ha afirmat. "Sóc una consellera que entén que per a gestionar i conéixer els problemes cal tindre un contacte directe", ha assegurat.

Present i futur

A més, en la reunió s'han abordat altres assumptes de "present i de futur" que afecten els advocats i que tenen a veure amb els problemes burocràtics o de formació, així com amb el dret de defensa.

En aquest sentit, ha explicat hi ha casos de lletrats que després d'assistir una persona, a la qual no se li concedeix el dret de la justícia gratuïta, no se'ls paga la remuneració pel treball, mentre que hi ha uns altres als quals se'ls designa assumptes complexos i no reben la retribució que li correspondria. Per a revertir aquesta situació, ha advocat per trobar solucions "consensuades" i "el més homogènies possible".

"Nosaltres apostem per millorar i seguirem incrementant i millorant la justícia gratuïta, però ha d'haver-hi mecanismes de control i fiscalització de la despesa", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento