Comunitat Valenciana

Fiscalia demanda Renfe per discriminació de persones amb discapacitat

  • Han demandat a entitats del Grup Renfe "en defensa dels usuaris amb discapacitat i mobilitat reduïda".
  • Cocemfe CV assegura que incompleix l'obligació legal de garantir les condicions bàsiques d'accessibilitat.
Una persona accedeix a un tren de rodalies
Una persona accedeix a un tren de rodalies
COCEMFE CV
Una persona accedeix a un tren de rodalies

La Fiscalia Provincial de València ha interposat sengles demandes davant els jutjats de Primera Instància i del Mercantil contra entitats del Grup Renfe "en defensa dels usuaris amb discapacitat i mobilitat reduïda" en la prestació del servici de Rodalies a València, ha anunciat el ministeri públic en un comunicat.

Ha explicat que les demandes han sigut interposades després de la tramitació de les diligències preprocessals incoades amb motiu de la denúncia que va presentar la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat (Cocemfe CV) "exposant la situació de desemparament i discriminació" que pateixen les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda" per incompliment de l'obligació legal de garantir les condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació.

L'entitat de defensa de les persones amb discapacitat va presentar la casuística a través de les reclamacions dels usuaris, que "evidencien la impossibilitat d'accedir al servici de Renfe Rodalies per part de les persones amb la mobilitat reduïda en igualtat de condicions a causa del desnivell existent entre el tren i l'andana i a l'escassetat de trens adaptats".

Davant la "circumstància de desemparament i l'immobilisme" de Renfe, va indicar Cocemfe CV, va decidir iniciar a l'abril de 2017 l'actuació amb la Fiscalia, que va obrir diligències preprocesales pels casos aportats.

En la demanda davant els jutjats de Primera Instància s'ha exercitat una acció en defensa dels drets fonamentals per no discriminació de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Per la seua banda, en la demanda davant Mercantil s'ha exercitat una acció col·lectiva de cassació, en defensa dels drets dels consumidors i usuaris vulnerables per discapacitat i mobilitat reduïda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento