Comunitat Valenciana

La llei LGTBI contemplarà una protecció especial per a les persones majors pertanyents a aquest col·lectiu

  • La directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, ha assegurat que la futura Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) contempla una protecció especial per a les persones majors pertanyents a aquest col·lectiu, garantint la seua "igualtat efectiva, la seua no discriminació i l'exercici real dels seus drets".

Així ho ha destacat la directora general durant la seua participació en les Jornades sobre Majors LGTBI 'Envelliment actiu, orientació sexual, identitat i expressió de gènere', organitzades per LAMBDA amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Martínez ha assegurat que la diversitat sexual i de gènere encara pateix "una important discriminació social i de vulneració de drets", i com en moltes ocasions succeeix en qualsevol sector de la societat "l'edat segueix sent un factor discriminatori, que en aquest cas deixa les persones majors LGTBI desprotegides davant una societat que les ha invisibilitzat".

Segons dades de l'INE, es calcula que a la Comunitat Valenciana hi ha al voltant de 85.000 persones majors LGTBI. Amb l'objectiu de donar-los visibilitat, igualtat, respecte i cures, la futura Llei del Consell arreplega en el seu article 35 la Protecció a les persones LGTBI majors, garantint el dret a rebre dels serveis socials públics de la Comunitat Valenciana una protecció i una atenció integral per a la promoció de la seua autonomia personal i de l'envelliment actiu.

Així mateix, la llei arreplega que els centres, serveis i programes de serveis socials destinats a persones majors, tant públics com a privats, garantiran el dret a la no discriminació de persones en atenció la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, característiques sexuals o grup familiar, ja siga en la seua individualitat com en la seua relació sentimental.

Per a açò, la Generalitat establirà les mesures necessàries per a garantir la correcta i específica formació sobre la realitat de les persones majors LGTBI als professionals que treballen en els centres, recursos i programes de serveis socials destinats a les persones majors.

Entre altres actuacions i continuant en aquesta línia, la directora general ha assenyalat que la Generalitat "fomentarà i promourà" que en els espais i recursos comunitaris de socialització, oci, temps lliure i educatius dirigits les persones majors, es realitzen activitats que contemplen la realitat de les persones majors LGTBI.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento