Comunitat Valenciana

Oltra creu que el PP ha arribat "a les més altes cotes de misèria intel·lectual i moral" en qüestió de menors

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i la portaveu adjunta María José Catalá, van arribar en Les Corts en el ple d'aquest dijous "a les més altes cotes de la misèria intel·lectual i moral al culpabilitzar un govern de la violació d'una xiqueta".
Bonig aquest dijous en Els Corts
Bonig aquest dijous en Els Corts
CORTS VALENCIANES
Bonig aquest dijous en Els Corts

"No es pot arribar ja més lluny en la misèria intel·lectual i moral", ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha indicat que "ja s'estan passant totes les ratlles del tolerable en l'ús que s'està fent d'aquesta qüestió".

Ha qüestionat que pregunten què va a fer el Consell "perquè no es viole a dones en aquest país" quan entén que tant el Ministeri de Justícia com el d'Interior "fan les polítiques que han de fer per a evitar els delictes" perquè la seguretat no és competència del govern valencià.

Oltra ha assenyalat que el fet que hi haja delictes "no inhabilita ni al ministre de Justícia ni al d'Interior" i "quan hi ha una agressió sexual s'engeguen mecanismes de seguretat i del poder judicial" per a investigar i castigar als seus responsables penals. "Cap d'eixes coses és responsabilitat del govern valencià", ha reiterat.

Per açò, sobre el cas de 'La Manada' d'Alacant, ha indicat que esperaran a veure el resultat d'eixos mecanismes.

Davant les paraules de Bonig en què assenyala que no culpabiliza el Consell de l'ocorregut però sí demana responsabilitats, ha preguntat: "Si no culpabilitza, quines responsabilitats van a demanar?".

Oltra ha assenyalat que és com si una jove és agredida en el camí de l'institut a casa i hagueren demanat responsabilitats a Catalá quan era consellera d'Educació: "No sé que responsabilitats estan demanant, quan una adolescent va pel carrer i és presumptament agredida sexualment a qui cal responsabilitzar és a l'agressor o al violador".

"No té cap sentit el que està plantejant la senyora Bonig i el PP en aquest tema", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento