Comunitat Valenciana

L'IPC puja un 0,9% a l'abril a la Comunitat Valenciana fins a l'1,1%

  • La taxa interanual va pujar a l'1,1 per cent, segons les dades definitives publicades per l'Institut Nacional d'Estadística.
  • A Espanya, els preus van créixer un 0,8% a l'abril, però va retallar la seua taxa interanual una dècima fins a l'1,1%.
L'IPC creix un 0,9% a l'abril
L'IPC creix un 0,9% a l'abril
Europa Press - Archivo
L'IPC creix un 0,9% a l'abril

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,9 per cent a l'abril en relació al mes anterior a la Comunitat Valenciana, sobretot per l'increment en Vestit i calçat, amb el que la taxa interanual va pujar a l'1,1 per cent, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, els preus van créixer un 0,8% a l'abril en relació al mes anterior, però va retallar la seua taxa interanual una dècima, fins a l'1,1%. Aquestes dades coincideixen amb els avançats a la fi del mes passat.

Estadística assenyala que en el descens de la taxa interanual de l'IPC d'abril ha influït principalment l'abaratament del gas i dels paquets turístics i els serveis d'allotjament, davant de l'augment que van experimentar en igual mes de 2017.

Així, la que més va créixer va ser Vestit i calçat amb un 12,9%, seguit de Transport amb un 1,3%, Comunicacions un 1,1%, Medicina un 0,4%, Decoració un 0,3%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,2%,

Begudes alcohòliques i tabac un 0,1%.

Per contra, van baixar Oci i cultura un 0,8% i Vivendes un 0,1% mentre que es van mantindre invariable Ensenyament, Hotels, cafés i restaurants i Altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento