Comunitat Valenciana

Bonig demana a Puig "la mateixa contundència" que exigia al PP

  • Exigeix la destitució de Nomdedéu, citat com a investigat per presumptes delictes de malversació i falsedat.
  • També demana la destitució dels càrrecs socialistes investigats pel presumpte finançament irregular del PSPV.
  • "Quan un ha donat tantes lliçons de moral cal ser més prudent", ha puntualitzat la presidenta del PPCV.
Isabel Bonig
Isabel Bonig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Isabel Bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, "la mateixa contundència que exigia al PP" i la "destitució hui" al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, després de la seua citació com a investigat pels presumptes delictes de malversació i falsedat, i als càrrecs socialistes investigats pel presumpte finançament irregular del PSPV.

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació, després que el Jutjat d'Instrucció 2 de Castelló haja citat a declarar com a investigats en la seua condició de querellats Nomdedéu, i la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, després de rebre una querella contra tots dos, en la qual se'ls atribueix delictes de malversació i falsedat.

Bonig ha demanat la destitució del secretari autonòmic d'Ocupació perquè "està investigat, acudirà amb advocat i procurador a declarar i, per tant, està imputat". "Ahir mateix la diputada de Compromís Mònica Àlvaro exigia contundència al PSPV perquè ells no tenien imputats i hui ja els tenen. Quan un ha donat tantes lliçons de moral cal ser més prudent", ha puntualitzat.

D'aquesta manera, ha demanat a Compromís que faça "el mateix que exigia al PP" perquè "el secretari autonòmic Nomdedéu està imputat per la utilització de recursos públics de l'Ajuntament de Castelló per a propaganda electoral de Compromís i això "està tipificat com un delicte". "Demanem a Puig la mateixa contundència que exigia al PP i estic segura que el president hui cessarà Nomdedéu", ha manifestat.

Finançament del PSPV

D'altra banda i respecte al presumpte finançament irregular del PSPV, Bonig ha recordat que ja estan imputats l'exalcalde de Benidorm, Agustín Navarro, que és diputat provincial a Alacant i la que fóra candidata a l'alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu. "I després deien que açò no era un trama", ha puntualitzat.

Ha reiterat que el PP "respecta l'actuació de la Justícia", per la qual cosa ha demanat "prudència i respecte a la presumpció d'innocència". Al seu juí, els jutges i tribunals depuraran responsabilitats judicials", però després estan les polítiques.

"El mateix que exigia als altres li demane a Puig i estic segura que demà els destituirà a tots en eixa coherència que sempre ha dit que ha mantingut", ha assenyalat, per a considerar que "hi ha indicis" d'eixe presumpte finançament irregular. "No ho diu el PP, ho diu una interlocutòria judicial i per açò exigim responsabilitats polítiques perquè com deien ells aquestes no prescriuen", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento