Comunitat Valenciana

Oltra celebra que "la corrupció i el PP ja no estan en els governs, estan en els tribunals"

  • La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha celebrat aquest dimarts que "el PP està en els tribunals i no en els governs" i que, per tant, "políticament, la corrupció ja no està en els governs, està en els tribunals", després que el Tribunal Suprem haja dictat la primera sentència ferma de la Gürtel pel falsejament de contractes en Fitur i haja quedat vist per a sentència el juí pel presumpte finançament irregular del PP valencià i contra els líders de la trama.
Oltra compareix davant els mitjans
Oltra compareix davant els mitjans
Europa Press
Oltra compareix davant els mitjans

Oltra ha destacat que tots dos processos suposen "desallotjar la corrupció dels governs i instal·lar la decència", encara que ha augurat que hi haurà "molts més dies de notícies judicials, perquè la corrupció, tal com la va instal·lar el PP a la Comunitat, era sistémica i sistemàtica en totes les institucions en les quals governaven amb majories absolutes". "Aquest serà un calvari que haurem de passar", ha lamentat.

La portaveu del Govern valencià s'ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels periodistes per la primera sentència ferma de la Gürtel -amb fins a 13 anys de presó per als 11 acusats de falsejar contractes entre Turisme de la Generalitat, dirigit per Milagrosa Martínez, i la trama per a la fira de Fitur entre 2005 i 2009- i per la rebaixa de les penes per als líders de la Gürtel: de 22 anys a 7 i 3 mesos per al capitost, Francisco Correa, i de 7 anys i 9 mesos a 4 i 3 per a l'exsecretari del PPCV Ricardo Costa.

Oltra ha remarcat sobre aquest tema que no entra a valorar les decisions judicials ni la seua "autonomia i independència", però ha posat en valor que, a nivell polític, "en aquests moments, el PP està en els tribunals i no en els governs". Al seu juí, és una cosa important: "Suposa desallotjar la corrupció dels governs i les institucions i instal·lar la decència; això és el rellevant políticament, al marge del que està passant en els tribunals".

Ha insistit així en què "políticament, la corrupció ja no està en els governs, està en els tribunals" i ha mostrat la seua voluntat que el procés "acabe ja i la Comunitat no isca sempre en aquestes notícies lligades a la corrupció". "Els valencians, en 2015, van dir prou d'indecència en les institucions", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento