Comunitat Valenciana

Podem demana retirar la placa de Milagrosa Martínez en Les Corts després de ratificar el TS la seua condemna

  • El grup parlamentari de Podem ha registrat aquest dimecres una petició en la cambra autonòmica valenciana en la qual sol·licita retirar la placa commemorativa que l'expresidenta de les Corts i exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, té en l'entrada de l'edifici dels grups parlamentaris, després de ratificar el Tribunal Suprem la seua condemna de nou anys de presó per falsejament de contractes en Fitur, en el marc del cas Gürtel.
PLACA MILAGROSA MARTÍNEZ
PLACA MILAGROSA MARTÍNEZ
PODEMOS
PLACA MILAGROSA MARTÍNEZ

En l'escrit, la formació 'morada' recorda que la seua sol·licitud suposa donar compliment a la Resolució 36/IX, aprovada per Les Corts en 2015, que apunta a la retirada de totes les plaques commemoratives, inaugurals o mencions honorífiques en les quals figure el nom de persones que hagen sigut càrrecs públics i hagen sigut condemnats per sentència ferma en casos de corrupció.

Sobre aquest tema, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha considerat que la sentència ferma de nou anys de presó per a Milagrosa Martínez és "una mostra de la podridura dels governs del PP, en aquest cas de l'època de Francisco Camps, i de com la corrupció per al PP ha sigut l'engranatge que li permetia mantindre's en el poder i construir un model empresarial i social"

En similars termes s'ha pronunciat el síndic de Compromís, Fran Ferri, per a qui aquesta decisió de l'alt tribunal "demostra que quan es parla de corrupció en el PP no es tracta d'un cas aïllat, sinó que era un 'modus operandis' que es basava a utilitzar els recursos públics per al benefici del partit i mantindre's en el poder".

Des de Cs, la seua síndica en la cambraa autonòmica valenciana, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que el PP "ha de demanar perdó pel dany que ha fet a la Comunitat Valenciana". "És de vergonya que els nostres exdirigents hagen fet de la corrupció la seua bandera", ha manifestat.

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha manifestat que els anys de presó "sempre li pareixen dolorosíssims" i no li dóna "cap satisfacció que la gent vaja a la presó tants anys". "Són penes duríssimes i algunes de les persones a les quals s'ha condemnat les conec, com a Milagrosa. És el que ha dit el Tribunal Suprem, però no deixa de paréixer-me que la llei penal és molt dura", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento