Comunitat Valenciana

Més de 5.000 músics intentaran batre el rècord Guinness de la major lliçó

  • Es comptarà amb la participació de més de 5.000 alumnes d'entre 8 i 16 anys d'Escoles de Música de 199 societats.
  • Es tracta d'una de les activitats incloses en el 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat.
Imatge d'arxiu d'una partitura musical
Imatge d'arxiu d'una partitura musical
UNIVERSIDAD DE GRANADA - Archivo
Imatge d'arxiu d'una partitura musical

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) té previst aconseguir un nou Guinness World Record dissabte que ve, 12 de maig, en la Plaça de Bous d'Alacant a les 20.00 hores. En concret, es pretén oferir la Major lliçó de música de la història i aquesta ha de durar almenys 30 minuts per a poder aconseguir-ho. Per a açò, es comptarà amb la participació de més de 5.000 alumnes d'entre 8 i 16 anys d'Escoles de Música de 199 societats.

Aquest acte forma part de les activitats programades per l'entitat per a commemorar el seu 50 aniversari en les tres províncies a través de la qual es pretenen aconseguir 18 rècords de la música entre els mesos d'abril i maig, recorda el col·lectiu a través d'un comunicat.

L'esdeveniment comptarà amb la intervenció de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i representants de la Diputació d'Alacant. En aquesta activitat es retrà homenatge a les Escoles de Música per ser la base de les societats musicals i la gran tasca pedagògica que realitzen des de fa anys.

Dissabte que ve es vol batre el rècord a la "Major lliçó de música" de la història i aquesta ha de durar almenys 30 minuts per a poder aconseguir-ho. Amb eixa fi, es comptarà amb la participació de més de 5.000 alumnes d'entre 8 i 16 anys d'Escoles de Música de 199 bandes d'Alacant, Castelló i València.

El rècord actual està establit en una lliçó en la qual van participar 2.489 persones pel que, segons la previsió, les Societats Musicals batran aquest rècord per més de 2.500 inscripcions.

Sistema Soundcool

Per a l'ocasió, s'ha programat la realització d'una lliçó participativa de música d''Introducció al sistema Soundcool'. Es tracta d'una classe de música mitjançant el sistema Soundcool, la nova ferramenta de creació musical col·laborativa desenvolupada per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la FSMCV, basada en la utilització de tecnologia com a telèfons mòbils i tablets.

En aquesta ocasió, Jorge Sastre (Director del Grup d'Arts Performatives i Tecnologia (PerformingARTech) de la UPV i Director del projecte Soundcool) serà l'encarregat de realitzar una lliçó de música gens convencional, on els participants aprendran el funcionament d'aquesta ferramenta i participaran activament amb els seus dispositius tecnològics.

La classe acabarà amb un assaig musical impartit als 100 soundcoolers i més de 5.000 alumnes pel director, compositor i artista digital, a més de Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, Pere Vicalet, i per Adolf Murillo, director pedagògic de Soundcool, assessor del Centre de Formació Innovació i Recursos Educatius (Cefire) i professor de la UPV.

Espectacle de Xarxa Teatre

Després de la impartició de la lliçó, començarà un espectacle lúdic-festiu d'animació infantil amb música electrònica a càrrec de Xarxa Teatre. Mitjançant efectes sonors i visuals, s'escenificaran contes populars, narracions, faules i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana en l'espectacle 'El Guerrer de la Valltorta'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento