Comunitat Valenciana

Unió de Periodistes exigeix RTVE "respectar la independència" i mostra el seu suport a l'editora dimitida

  • La Unió de Periodistes Valencians exigeix els directius de RTVE "respecte la independència, veracitat i pluralitat dels i les professionals que treballen" a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha critica "l'atac contra els principis que han de regular el servei públic de comunicació i que han provocat" la dimissió de l'editora dels informatius de RTVE en aquesta autonomia, Arantxa Torres.

El col·lectiu professional realitza aquestes consideracions en un comunicat fet públic arran de la dimissió de l'editora dels informatius del centre territorial de la cadena pública a la Comunitat Valenciana per "la censura des d'aquest centre i des de Madrid en l'emissió del vídeo de les paraules de la secretària d'Estat de Comunicació, on se li escolta dir 'vos foteu' contra els jubilats que es manifestaven a Alacant".

Així, l'Executiva de la Unió de Periodistes Valencians "lamenta l'atac contra els principis que han de regular el servei públic de comunicació i que han provocat la dimissió de l'editora dels informatius de RTVE-Comunitat Valenciana". "Es tracta d'una greu retallada de la llibertat d'expressió i del dret a la informació que s'exerceix des d'una cadena pública contra els i les professionals de la informació i, per extensió, contra la ciutadania", adverteixen.

Des de la Unió de Periodistes Valencians, es considera que "la censura al vídeo de la secretària d'Estat de Comunicació pels directius del centre territorial i de Madrid suposa una flagrant vulneració de la independència, el pluralisme i l'objectivitat en el treball dels i les periodistes de RTVE-Comunitat Valenciana".

A més, l'entitat manifesta el seu suport a la periodista Arantxa Torres, l'editora dels informatius TVE-València, per la decisió presa "en defensa del dret a la informació, la pluralitat i la veracitat informativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento