Comunitat Valenciana

Podem celebra dissabte a València la seua primera Trobada Estatal de Municipalisme Feminista amb Rita Maestre

  • Podem celebra aquest dissabte, 20 d'octubre, a València la seua primera Trobada Estatal de Municipalisme Feminista, amb la participació dels seus representants a Madrid, Rita Maestre; Barcelona, Laura Pérez, i la capital valenciana, María Oliver, en la taula central de l'esdeveniment.
Cartell de la trobada feminista
Cartell de la trobada feminista
PODEMOS
Cartell de la trobada feminista

La celebració es durà a terme en l'espai La Morada de València al llarg de tot el cap de setmana: començarà la vesprada d'aquest divendres 19 i conclourà el diumenge 21 al migdia, avança Podem en un comunicat.

La primera Trobada Estatal de Municipalisme Feminista comptarà amb múltiples taules i activitats lúdiques i informatives. L'objectiu és pensar, debatre i reflexionar sobre feminisme municipalista, expliquen des de l'organització de les jornades.

Per a açò, prendrà com a base l'experiència de governs municipals integrats per Podem, com els ajuntaments de Barcelona, Madrid o Zaragoza, entre d'altres, la qual cosa "dóna ja una visió de la capacitat transformadora i de l'aplicació de la perspectiva feminista en totes les polítiques i en l'elaboració de pressupostos", destaquen els organitzadors.

PASSEIG FEMINISTA

Després de l'obertura de divendres, els participants en la trobada duran a terme un passeig feminista fins a les Corts conduït per la diputada de Podem Cristina Cabedo. Un dia després se celebraran les taules amb major presència de dones regidores associades a la formació.

En concret, la de la vesprada comptarà amb la presència de tres regidores de les tres ciutats més poblades d'Espanya: Maestre, Pérez i Oliver com a representants de Madrid, Barcelona i València, respectivament.

Al matí hauran compartit experiències regidores de municipis com Vinaròs (Castelló), Marbella, Pasaia o El Campello (Alacant). Entre les xarrades hi haurà diversos tallers fins a la clausura, amb la presentació de conclusions el diumenge al migdia.

La trobada persegueix reivindicar l'aportació "imprescindible" dels feminismes a la política municipalista. "Construir comunitats polítiques locals en les quals ningú quede exclòs i totes les veus siguen escoltades és tasca del municipalisme feminista, doncs posa l'accent en les desigualtats, la precarietat i les inèrcies socials que invisibilitzen i impedeixen la participació de les dones en els assumptes públics".

En definitiva, des de l'organització criden així a "posar en valor un municipalisme amb perspectiva de gènere que pose en valor el reconeixement de dones i altres grups socials exclosos del poder hegemònic, garantint la seua representació política".

Per a aconseguir-ho, veuen necessari "anar més enllà de les declaracions institucionals; contribuir a la transformació social des dels municipis, des dels governs locals en pobles i ciutats, des de la proximitat que suposa el nivell municipal construint des de la vida i des del proper".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento