Comunitat Valenciana

El PSPV, "satisfet" amb la sentència de Fitur encara que recorda que queden "molts casos del PP per jutjar"

  • La responsable de l'àrea jurídica del PSPV, Ana Barceló, ha expressat la seua satisfacció per la primera sentència en ferma contra la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana, per irregularitats en l'adjudicació de contractes per a la fira Fitur al grup d'empreses de Francisco Correa. "Estem satisfets, però no cal oblidar que aquesta és només la primera sentència dels molts casos per jutjar que van marcar els governs del PP en la nostra Comunitat", ha incidit en un comunicat.
Ana Barceló en imatge d'arxiu
Ana Barceló en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Ana Barceló en imatge d'arxiu

La dirigent socialista ha apuntat que el PSPV ha fet "grans esforços tant humans com econòmics per perseguir la corrupció en els tribunals i no només en els platós de televisió" i ha subratllat que encara hi ha "molts casos de corrupció dels 20 anys del PP en el Govern de la Comunitat Valenciana que encara es troben en els jutjats com Valmor, Taula, Brugal, Ciegsa i fins i tot altres causes de la Gürtel i com la visita del Papa".

Barceló ha criticat que el PP "es va oblidar durant els seus anys de Govern que l'interés general estava per damunt dels interessos partidistes". "Tot el que tocava el PP es convertia en saqueig i corrupció", ha dit, per a advertir que açò "no es queda en Milagrosa Martínez", l'exconsellera de Turisme condemnada en ferm a nou anys de presó per aquest cas, la peça tres de la trama.

Barceló ha recordat que Martínez serà la segona consellera del Consell de Francisco Camps a entrar a la presó després de Rafael Blasco, l'exconseller de Solidaritat condemnat pel cas Cooperació, al que s'afigen les investigacions a dos dels seus expresidents de la Generalitat; dels tres presidents provincials del PP d'Alacant,

València i Castelló; d'onze consellers o persones de la seua estructura com el secretari general, la tresorera o el sotssecretari d'Organització.

Així, Barceló ha considerat que la resposta contra la corrupció "no només ha de vindre de la mà dels tribunals, també ha d'anar acompanyada del retret social". "L'ètica ha d'ocupar el centre de la vida pública", ha reclamat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento