Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana i UV impartiran cursos "pioners" de formació per a jutges en igualtat i violència de gènere

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Mavi Mestre, rectora de la UV, atén els mitjans
Mavi Mestre, rectora de la UV, atén els mitjans
Europa Press
Mavi Mestre, rectora de la UV, atén els mitjans

La Generalitat Valenciana i la Universitat de València (UV) estan ultimant un conveni de col·laboració per a impartir cursos "pioners" per a jutges amb la finalitat de donar-los formació en matèries d'igualtat i violència de gènere.

Així ho ha manifestat la rectora de la universitat valenciana, Mavi Mestre, als mitjans de comunicació abans del solemne acte de la seua investidura com a nova màxima responsable de la institució acadèmica.

Mestre ha detallat que, a petició de la Conselleria de Justícia, el Govern autonòmic i la Facultat de Dret de la Universitat estan "ultimant un conveni de col·laboració per a formació dels jutges en temes de gènere, igualtat i violència de gènere".

"És una aposta important, anem a ser pioners en aquest tema. És important la formació dels jutges i la formació en totes les edats", ha subratllat Mestre, que ha asseverat: "Mentre no formem en la igualtat i l'eliminació del sexisme no aconseguirem eradicar la violència de gènere".

"INDIGNACIÓ" DAVANT LA SENTÈNCIA

Preguntada en concret per la polèmica sentència que condemna per abusos i no per violació als integrants de 'La Manada', Mavi Mestre -primera rectora d'una universitat pública valenciana i catedràtica de Psicologia- ha reconegut que la seua "primera sensació va ser d'indignació".

"Respecte, per descomptat, les lleis i el poder judicial però també sóc psicòloga i des de la psicologia cal valorar els estats emocionals i el que poden provocar". En aquest punt, ha posat en dubte que es diga que no va haver-hi oposició "quan eixa víctima està en una situació d'inferioritat tremenda, cinc persones contra ella; això pot produir una situació de pànic real que bloquege la persona".

Ha posat com a exemple "una persona amenaçada a la qual li demanen la cartera". "Si em filmen en eixe moment estic donant-los la bossa sencera. Estic consentint? No, estic amb por pensant que no em facen res", ha argumentat.

Per tot açò, ha emfatitzat la importància d'"eixa dimensió psicològica i de valorar i avaluar l'estat emocional d'eixa persona que és la víctima". "Qualsevol abús de poder i de força no es pot consentir; tolerància zero", ha rematat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento