Comunitat Valenciana

PSPV sobre rebaixa de penes a Correa i Costa: "La societat sol ser generosa amb qui contribueix a reparar la veritat"

  • El sotssecretari general del PSPV i síndic d'aquesta formació en Les Corts, Manolo Mata, ha considerat que "la societat sol ser generosa amb els quals contribueixen a reparar la veritat" i ha assenyalat que si la Fiscalia Anticorrupció ha decidit rebaixar la seua petició de penes de presó per als líders de la trama Gürtel i a l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa és perquè "creu que amb la llei en la mà ho pot fer".
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
ARCHIVO
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu

Així ho ha indicat Mata en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntat per la decisió de la Fiscalia de rebaixar la seua petició de presó per als líders de la trama Gürtel -en el cas del capitost Francisco Correa passa de 22 anys a set anys i nou mesos- i per a Costa, per al qual passa a sol·licitar de set anys i nou mesos de presó a quatre anys i tres mesos, després de les confessions que van fer durant les seues declaracions en el juí pel presumpte finançament il·legal de la formació política.

El portaveu del PSPV, que és advocat, ha assenyalat que la justícia penal "pretén sempre esbrinar la veritat i reparar el dany" i, per tant, si algú ha contribuït a esbrinar la veritat existeix un tractament penal previst en la llei. "La Fiscalia té tota la confiança de tot el món i si el fiscal ha rebaixat les penes és perquè creu que amb la llei en la mà ho pot fer i jo sóc molt respectuós amb això", ha indicat.

Al seu juí, "la societat sol ser generosa amb qui contribueix a reparar la veritat" i "el fiscal haurà actuat segur conformement a la llei", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento