Comunitat Valenciana

Podem espera que si hi ha moments de "tensió" en el Botànic no siguen amb "objecte electoral" sinó per a impulsar canvis

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, espera que la "tensió" que es pot generar entre els partits que donen respatler al Consell del Botànic en aquest últim any de legislatura no siga "amb objecte electoral", sinó que servisca per a "accelerar" els canvis i complir amb l'acord.
Antonio Estañ, en el centre de la taula, aquest dilluns
Antonio Estañ, en el centre de la taula, aquest dilluns
EUROPA PRESS
Antonio Estañ, en el centre de la taula, aquest dilluns

En atenció als mitjans a Alacant, on ha participat en l'Executiva local de la formació morada, Antonio Estañ ha manifestat també que espera que enguany no supose una paràlisi política del Consell "per por de l'electoral" i "per por de molestar determinats col·lectius no es complisca amb determinades propostes acordades".

Estañ ha instat a "reactivar" l'acció política sobre tres supòsits: lluita contra la corrupció política, canvi de model productiu per a "transitar" cap a energies renovables, industrialització i ocupació "més estable"; i serveis públics amb polítiques de vivenda "davant la bambolla del lloguer", la gratuïtat de les escoles de 0 a 3 anys i dependència.

Qüestionat per les enquestes que apunten a una baixada de Podem, Estañ ha assenyalat que són "molt diverses" i ha recordat que "si fóra per les enquestes, Podem pràcticament no haguera existit", i per açò, ha incidit que estan "acostumats" al fet que donen un resultat "manifestament inferior" al que en la "realitat és l'efectiu".

Amb tot, ha ressaltat la "tendència" que el bloc del Botànic "es manté" i ha exigit "com a repte" anar "més enllà".

CONFLUÈNCIES

Així mateix, qüestionat per la possibilitat que Podem entre en confluències amb altres partits per a acudir a les eleccions, Antonio Estañ ha subratllat que "només" s'acceptaran aquelles en les quals s'"atenga" al "com es generen" perquè existisca un "treball previ" i "des del polític".

"Que no es donen pactes setmanes abans de les eleccions, això és el que anem a rebutjar", ha sostingut, admetent que és positiu sumar "a quantes més persones i més forces polítiques" per a "ampliar l'espai del Botànic i el canvi a la Comunitat Valenciana", encara que volen que "el que sorgisca siga després de treballar en el concret i no un repartiment de llistes" de cara a les eleccions.

Sobre la confluència a Alacant, ha titlat de "confluència fallida des de l'inici" l'acord electoral de 2015 que va donar lloc a Guanyar Alacant. Així, ha afirmat que Podem Alacant "reconeixia certa relació" amb les polítiques que es duien a terme, però "no formava part d'eixa confluència i no es van donar eixos passos per a crear un acord polític que transcendira les sigles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento