Comunitat Valenciana

Detinguts dos sanitaris d'una ambulància per abandonar un ferit en una cuneta i donar positiu per drogues

  • ALACANT, 3 (EUROPA PRESS)
Cotxe patrulla de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
Cotxe patrulla de la Policia Nacional en imatge d'arxiu
POLICÍA NACIONAL
Cotxe patrulla de la Policia Nacional en imatge d'arxiu

Agents de la Policia Nacional han detingut un portalliteres i un infermer d'una ambulància per omissió del deure socórrec al presumptament abandonar en una cuneta un home que va resultar ferit en una baralla ocorreguda a Benidorm (Alacant) i, posteriorment, donar positiu per consum de cocaïna i cànnabis en el 'narco test' al que van ser sotmesos per la Guàrdia Civil en veure l'estat en què es trobaven.

Els fets es van produir la matinada del passat dissabte quan la Policia Nacional va sol·licitar una ambulància perquè traslladara un home ferit durant una baralla a Benidorm. Els sanitaris van arreplegar al pacient amb la intenció de traslladar-ho fins a l'Hospital de la Vila Joiosa però, segons han relatat a la Policia, l'home va recobrar el coneixement i es va baixar del vehicle.

Quan la Policia va preguntar a l'hospital pel ferit, se li va comunicar que al centre no havia arribat ningú, per la qual cosa es va iniciar una cerca que va acabar on havien indicat els dos sanitaris que s'havia baixat el ferit, que va ser finalment localitzat inconscient en una cuneta.

La Policia va tornar a requerir una ambulància i van acudir els mateixos sanitaris. No obstant açò, els agents, davant l'estat del portalliteres i de l'infermer, van sol·licitar una patrulla de la Guàrdia Civil que els va practicar les proves del 'narco test', que va donar positiu per cocaïna i cànnabis. Tots dos van ser detinguts dilluns passat per un delicte d'omissió de socors.

Per la seua banda, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'ha explicat que, en tindre coneixement dels fets, va sol·licitar a l'empresa concessionària la retirada "immediata" del servici dels dos treballadors involucrats.

També ha reclamat a l'empresa informació relativa al succeït en aquest servici -tant els fets com les comunicacions realitzades- així com el pla de riscos laborals i informes de salut dels treballadors. A més, ha concertat una reunió amb l'empresa concessionària per a avaluar el succeït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento