Comunitat Valenciana

Puig anuncia un projecte per a recuperar els caixers en els 177 pobles

  • La Generalitat pretén que els caixers s'instal·len en els ajuntaments "perquè és el lloc més raonable".
  • Ha avançat que es farà un "concurs amb les entitats bancàries" per a aconseguir "les millors condicions".
Un caixer en imatge d'arxiu
Un caixer en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Un caixer en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà un decret per a, al costat de les Diputacions, permetre la instal·lació de caixers automàtics en els 177 municipis valencians que s'han quedat sense servicis financers.

"Això està frenant les possibilitats de desenvolupament de tots eixos pobles", ha afirmat en atenció als mitjans aquest dimecres a Alacant, on ha indicat que es pretén que els caixers s'instal·len en els ajuntaments "perquè és el lloc més raonable". "El que sí anem a fer és un concurs amb les entitats bancàries" per a aconseguir "les millors condicions", ha precisat.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana té "una mirada molt dual" amb la "immensa majoria, més del 85 per cent" de la població vivint en zones urbanes mentre que el 85% del territori "està amb índexs de població bastant llunyans al que és raonable per a ser un país més integrat".

Puig, que ha assistit a Alacant a la clausura el Consell Valencià de la Innovació, ha destacat com a "molt important" la lluita contra la despoblació i "un dels elements" per a açò és "sumar-se als avanços tecnològics i a totes les possibilitats en la implementació de la societat de la informació en l'àmbit rural".

En eixe sentit, confia que "abans de final d'any" els "pobles més grans" o "les capitals de microcomarques" tinguen "tots els servicis financers".

"Esforç comú"

Puig ha parlat d'un projecte pilot del que es va informar a totes les diputacions i que ja s'ha arribat a un acord per a implementar-ho en la de València i a Castelló. "Es tracta que tots fem un esforç comú perquè els ciutadans tinguen la capacitat de tindre una relació financera més lògica", ha dit.

Preguntat per la Diputació d'Alacant, Ximo Puig ha indicat que el Consell aprovarà un decret i "si no volen les diputacions, ho farem directament", ha dit, per a subratllar que estarà llest "enguany i té a veure amb l'Agenda Valenciana de la Despoblació".

A més, ha assegurat que es treballa amb "alguna" entitat financera per a "fer desaparéixer els diners físics", mitjançant el pagament per targeta o mòbil i altres "innovacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento