Comunitat Valenciana

PP i Cs demanen un ple monogràfic en Les Corts sobre els centres de menors

  • L'objectiu és que Mónica Oltra explique els esdeveniments ocorreguts en alguns d'ells en els últims mesos.
  • El PP considera "gravíssim, vergonyós i inqualificable que a hores d'ara no hi haja compareixença".
Ximo Puig i Mónica Oltra
Ximo Puig i Mónica Oltra
I.CABALLER/CORST VALENCIANES
Ximo Puig i Mónica Oltra

El PP ha sol·licitat aquest dimecres per escrit la celebració d'un ple monogràfic en Les Corts en el qual la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, explique la situació en els centres de menors de la Comunitat Valenciana davant els esdeveniments ocorreguts en alguns d'ells en els últims mesos i el "silenci" de l'administració, i Ciutadans ha anunciat que també realitzarà una petició en aquest sentit perquè és un tema que "no pot esperar ni un dia més".

La portaveu adjunta del grup popular, Eva Ortiz, ha explicat que en la Junta de Portaveus han sol·licitat eixa compareixença i el PSPV ha dit que havien de presentar-la per escrit però "és curiós perquè el 14 de febrer es va fer un ple específic amb proposicions de llei que es va plantejar en una Junta de Síndics de viva veu i que va ser aprovat allí mateix".

Després d'aquest rebuig el PP ha presentat la proposta per escrit davant el registre de les Corts en considerar "gravíssim, vergonyós i inqualificable que a hores d'ara, amb tot el que ha passat, no hi haja compareixença pròpia d'Oltra, i que de 10 peticions del PPCV sis s'hagen rebutjat".

Segons ha precisat Ortiz, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va enviar el març passat una carta al president, Ximo Puig, per a mantindre una reunió i abordar les actuacions de l'àrea de menors però "ha contestat a Bonig que això és cosa de la vicepresidenta".

"Ningú dóna la cara"

"Estan passant coses molt greus en centres de menors i ningú dóna la cara", ha insistit la dirigent del PP, que ha lamentat que la resta de grups tampoc s'hagen "tirat en massa" durant la Junta a donar suport a la seua petició.

Sobre aquest tema, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha preguntat als 'populars' per què no demanen que Oltra comparega en comissió, una cosa que podria haver tingut lloc "fa mesos" perquè existeix el pacte de no portar aquestes compareixences a ple, que ja estan de per si mateix "carregats de lleis".

"No poden parlar asseguts en una taula? Potser tenen un problema en el diafragma", ha ironitzat Ferri, que ha assegurat que les explicacions d'Oltra serien les mateixes en comissió que en ple i, per açò, no estan a favor d'eixe ple específic quan "es pot fer perfectament en comissió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento