Compromís obri un procés participatiu per a crear una llei que pose fre al 'bullying' en les aules valencianes

  • Compromís en Les Corts Valencianes ha engegat un procés participatiu per a conformar una llei específica contra l'assetjament escolar en les aules de la Comunitat. L'objectiu de la coalició és "posar en el centre a la víctima de l'assetjament" mitjançant "la primera llei de l'Estat i una de les primeres d'Espanya contra el 'bullying', segons ha destacat la diputada Marian Campello.
Imatge d'arxiu d'un aula
Imatge d'arxiu d'un aula
GVAEDUCACIO - Archivo

Per a l'elaboració de la normativa, Compromís comptarà amb professionals dels sectors relacionats amb un fenomen que "lluny de desaparéixer, va incrementant-se i adaptant-se als nous entorns tecnològics".

Des de la coalició adverteixen en un comunicat que, segons les dades de Save the Children, prop d'un 10% dels alumnes pateixen assetjament en les aules. És a dir, "entre dos i tres alumnes en cada aula pateixen assetjament escolar de forma continuada per part dels seus companys".

Per a fer front a aquesta situació, Compromís proposa elevar a rang de llei les mesures contra l'assetjament escolar. La normativa pretén així tant "posar fre a l'assetjament en les aules valencianes" com iniciar "un nou cicle en matèria de convivència i un nou capítol per a les persones que en algun moment de la nostra vida ens enfrontem a aquest tipus de violència", ha reivindicat Campello.

REGULAR EL 'CIBERBULLYING'

De moment, la parlamentària ha avançat que l'articulat d'aquesta nova llei preveu regular també les formes d'assetjament relacionades amb les noves tecnologies, com el 'ciberbullying'.

"Aquest interés que estem demostrant des del territori valencià per lluitar contra el 'bullying' lamentablement contrasta amb la baixa implicació del Govern central del PP, que porta set anys sense reunir l'observatori contra l'assetjament escolar per a acabar amb aquest flagell en les aules", ha denunciat la diputada de Compromís.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento