Comunitat Valenciana

Pérez Garijo es marca com a objectiu en EUPV tancar "ferides" obertes

  • La nova coordinadora d'EUPV ha presentat aquest dilluns les grans línies d'actuació de la formació.
  • "Hem d'intentar que la discrepància siga per a enfortir", ha destacat la nova líder, qui ha presentat al seu equip.
Rosa Pérez Garijo presenta les línies d'actuació d'Esquerra Unida
Rosa Pérez Garijo presenta les línies d'actuació d'Esquerra Unida
EUROPA PRESS
Rosa Pérez Garijo presenta les línies d'actuació d'Esquerra Unida

La nova coordinadora d'Esquerra Unida País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, s'ha marcat com a objectiu tancar "ràpidament" les "ferides" que hagen sorgit en el procés que ha culminat amb la seua elecció pel Consell Polític Nacional per a dirigir la formació -en el qual s'enfrontava a Rosa Albert, la coordinadora de València-, una cosa que considera que pot ser "abans del que es pot creure".

Així ho ha manifestat Pérez Garijo aquest dilluns en una roda de premsa en la qual ha presentat les grans línies d'actuació de la formació en aquesta nova etapa, acompanyada del responsable d'acció política, Nahuel González, i la responsable de confluències, Esther López Barceló.

D'aquesta forma, la nova coordinadora d'EUPV ha indicat que els partits d'esquerres són "molt democràtics", la qual cosa suposa que "cadascun tinga una visió", per açò, s'ha marcat com a objectiu tancar "ràpidament" les ferides que han sorgit amb el procés d'elecció, una cosa que ha indicat que serà possible "abans del que es pot creure".

"Pensem que anem a poder tancar eixes ferides, que són pròpies de les organitzacions on tothom participa, on tothom té les seues línies i en un moment determinat es pot discrepar, però hem d'intentar que la discrepància siga per a enfortir", ha destacat.

Tornar a Les Corts

Així mateix, Pérez Garijo ha indicat que és "fonamental" que EUPV torne a ser "útil" als ciutadania, per al que han de tornar a tindre presència en Les Corts.

"Pot ser que l'espai electoral que ocupava Esquerra Unida haja sigut ocupat per altres forces, però està clar que l'espai polític, les sensibilitats i les reivindicacions que tenim no han sigut ocupades per una altra organització política, no pot ser ocupada. És imprescindible per a la societat valenciana que EUPV torne a tindre la força que ha tingut altres anys", ha reivindicat.

Reeditar 'A la valenciana'

Pérez Garijo ha explicat les grans línies d'actuació que seguirà el partit, que en aquests moments compta amb una executiva parcial de dotze persones, entre les quals destaca l'àrea d'Organització, on considera "imprescindible" vertebrar l'organització i que aquesta funcione "de baix a a dalt", així com enfortir les comarques i les "zones blanques", àrea que estarà dirigida per Luis Poveda, Sergi Rodríguez i Cristian Veses.

La nova coordinadora també ha destacat l'àrea d'Acció Política, per a fer del partit un subjecte que "compte en la política" i recuperar les mobilitzacions socials; i la de Confluències, ja que ha assenyalat que volen confluir perquè està en el seu ADN.

D'aquesta forma, ha manifestat que els agradaria reeditar la confluència 'A la valenciana', i fins i tot incloure "més subjectes polítics", on s'asseurien amb "veu pròpia" per la seua "força municipal"; encara que ha assenyalat que dependrà dels programes electorals i que hauria de ser aprovada per "tota l'afiliació", ja que les decisions "fonamentals" són triades pel conjunt de la militància.

"Ens agradaria treballar en una cosa molt àmplia. No és una contradicció, cada força té el seu ADN que és complementari amb uns altres i sumant és molt millor. Això no vol dir que siguem el mateix, evidentment som forces diferents", ha afirmat Pérez Garijo.

En aquest sentit, López Barceló ha assenyalat que l'àrea no es refereix únicament a confluir amb partits polítics, sinó que han de "tornar a confluir en el carrer", amb els moviments socials i les persones que "no es veuen representades" amb el govern.

"Bon treball invisibilitzat"

La nova coordinadora ha apostat per canviar la política de comunicació del partit, per "posar en actiu" EUPV, ja que ha considerat que estava "invisibilitzat", malgrat el "bon treball" dels seus grups municipals, i estarà liderada per Aurora Mora; mentre que Alba Quesada s'ocuparà de la Comunicació Interna.

D'altra banda, l'àrea de Política Municipal, coordinada per Manu Clemente, pretén reforçar els grups municipals i compartir experiències per a estudiar propostes d'altres municipis; mentre que Jaume Giner portarà l'àrea Formativa i l'elaboració de l'argumentari, per a marcar la posició política.

Pérez Garijo també ha destacat la importància de "donar vida" a les àrees d'Elaboració, dirigides per Rosa Montalbán; i Estefanía Blanes serà l'adjunta de Política Municipal i Confluències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento