Comunitat Valenciana

Bonig demanarà a Rajoy que convoque la Comissió Governe-Consell per a tractar la llei del plurilingüisme

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, demanarà aquest dissabte al president del Govern, Mariano Rajoy, qui visitarà Alacant, que el Govern convoque la Comissió Bilateral amb la Generalitat Valenciana per a tractar la llei de plurilingüisme per possibles "signes d'inconstitucionalitat".
Isabel Bonig
Isabel Bonig
Europa Press - Archivo
Isabel Bonig

Així ho ha indicat Bonig en roda de premsa en la qual ha assenyalat que la sentència del divendres del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declarava la nul·litat parcial del decret de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació és "una demostració jurídica que el model de Ximo Puig i Mónica Oltra atempta contra la llibertat de les famílies i dels pares i contra la Constitució".

Bonig ha considerat que "molts dels articles anul·lats en el decret de plurilingüisme", anul·lat parcialment pel TSJCV i derogat pel Consell, "perviuen" en l'actual normativa, per la qual cosa veu necessari que es convoque la Comissió Bilateral entre el Govern i la Generalitat per a abordar aquesta qüestió.

Al seu juí, és una "oportunitat de posar orde en el caos" que hi ha en l'àmbit educatiu a la Comunitat Valenciana. Ha considerat que la situació és "greu" i Puig hauria de rebre als pares, després de "tres anys sense escoltar-los" malgrat les peticions de reunió de les famílies, ha lamentat.

Per açò, ha avançat que la setmana vinent mantindrà una reunió amb aquest col·lectiu i traslladarà a Rajoy en la seua visita a Alacant que "s'ocupe i preocupe d'aquests problemes" i que el Ministeri d'Educació òbriga la Comissió Bilateral amb la Generalitat per a "revisar una llei que en principi té signes d'inconstitucionalitat".

Bonig ha volgut traslladar un missatge de "tranquil·litat absoluta a les famílies, professors i col·lectiu educatiu" i ha subratllat que el PP "va a vetlar perquè les sentències es complisquen i es respecte el dret constitucional dels pares a triar l'educació dels seus fills i perquè el valencià i castellà mai tornen a estar enfrontem", ha remarcat.

SUPORT A LA TASCA DEL PPCV

D'altra banda, Bonig ha destacat que la visita del cap de l'Executiu a Alacant suposa un "clar respatler" a la tasca del PPCV i del partit en la ciutat, així com al "treball i perseverança" de Luis Barcala, qui recientemnte ha sigut nomenat alcalde d'Alacant.

Ha avançat que la previsió és que assistisquen unes 1.000 persones a l'acte que ha considerat "important" per a escenificar "la fortalesa del PPCV" i celebrar la "recent recuperació de la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento