Comunitat Valenciana

Puig assegura que "mai" es va oferir a Belmonte un sou per donar suport a Eva Montesinos a l'Alcaldia d'Alacant

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que l'equip negociador "mai" va oferir un sou a l'edil no adscrita i ex de Guanyar en l'Ajuntament d'Alacant, Nerea Belmonte, perquè donara suport a la candidata socialista a l'Alcaldia, Eva Montesinos, en el ple d'investidura de la setmana passada.
Puig saluda a Barcala a la seua arribada a Casa Mediterrani
Puig saluda a Barcala a la seua arribada a Casa Mediterrani
EUROPA PRESS
Puig saluda a Barcala a la seua arribada a Casa Mediterrani

Puig s'ha referit així a Alacant en ser preguntat per la insinuació de Belmonte en una intervenció en el ple ordinari celebrat ahir dijous, en la qual va apuntar que l'esquerra li havia oferit en la negociació un sou de 3.500 euros i anar en les llistes a les eleccions de l'any que vé.

El vot en blanc de Belmonte va impedir al PSPV aconseguir la majoria absoluta en la corporació i així la vara de comandament local, després de la dimissió del socialista Gabriel Echávarri pel seu doble processament, va passar al PP per ser el partit més votat en les passades eleccions locals de maig de 2015.

En atenció als mitjans, després de la clausura de la XI Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació al Desenvolupament, Puig ha opinat que les declaracions de Belmonte demostren "les seues escasses conviccions" i, per açò, ha considerat que "no té cap credibilitat".

"Per tot el que se m'ha fet arribar, mai se li ha oferit res econòmic i l'única cosa que s'ha oferit, que està firmat, és de caràcter polític", ha relatat i ha precisat que amb independència del resultat "és el raonable".

Així mateix, ha titlar de "ridícul" que el PP faça de la situació "una altra cortina de fum" perquè "estem davant una situació bastant lamentable com per a seguir en aquest deriva". Per açò, ha demanat anar a un "espai de normalització" i en el qual "els ciutadans prenguen nota del que ha ocorregut".

TROBADA AMB BARCALA

Preguntat per la petició del nou alcalde, Luis Barcala, per a mantindre una trobada, el president del Consell ha sostingut que la petició va arribar ahir dijous a la vesprada per carta, "però no hi ha cap problema".

Així, ha assegurat que qualsevol persona que vullga parlar amb ell "ho té fàcil". "No sóc com el Partit Popular. Vaig ser alcalde 17 anys, i només una vegada vaig ser rebut pel president després de centenars de cartes", ha afirmat.

CRISI A ALACANT

Sobre la situació viscuda en l'agrupació local, amb la destitució

dilluns d'Eva Montesinos com a portaveu municipal i la seua restitució de dimecres, Ximo Puig ha al·legat que "no ha sigut la millor setmana" i ha defès actuar "sempre" pensant en els ciutadans i en "de quina manera el PSPV pot ser més útil per a la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento