CCOO PV i UGT PV volen que l'1 de Maig siga un altre 8 de Març i marque "un nou temps de guanyar" drets perduts
CCOO PV i UGT PV volen que l'1 de Maig siga un altre 8 de Març i marque "un nou temps de guanyar" drets perduts EUROPA PRESS

Els secretaris d'Organització d'UGT i CCOO, Tino Calero i Rafael Córdoba, han oferit aquest divendres una roda de premsa per a presentar aquestes mobilitzacions i amb les quals es vol demanar "major igualtat, més ocupació, millors salaris i unes pensions dignes". Les marxes eixiran a les 11.30 hores en les capitals de cada província: a Castelló, del carrer Sant Lluís; València, Plaça Sant Agustí i a Alacant, de les escalinates de l'IES Jorge Juan.

Sobre aquest tema, Córdoba ha assenyalat que volen que aquest dia dels treballadors demostre també que el passat 8 de març, quan una marea de dones va eixir per tota Espanya en defensa dels seus drets, "no va ser un punt i a part sinó que és una cosa permanent i diària".

Així, ha constatat que l'1 de Maig és "un dia perfectament adequat per a tornar a reivindicar el 8 de Març" perquè l'escletxa salarial es xifra en 6.000 euros menys que cobren les dones que els homes per any i a més existeix una "escletxa professional" amb sectors "extremadament feminitzats".

Així mateix, ha mostrat la seua preocupació perquè el Govern de Mariano Rajoy haja reduït en els pressupostos els 200 milions promesos per a la lluita contra la violència de gènere a 80. A més, ha aprofitat per a mostrar la seua "indignació" per la sentència "despietada i vergonyant" de 'La Manada' ja que la Justícia ha donat "una mostra més de discriminació de gènere".

Per la seua banda, el secretari d'Organització d'UGT ha lamentat que després de 10 anys de crisi la recuperació econòmica no s'ha traslladat a "una ocupació digna ni a un augment salarial". Així, nou de cada deu treballs que es creen són temporals i d'ells un terç són a temps parcial, el 75 per cent d'ells ocupats per dones.

Calero ha demanat "una aposta" per la creació d'ocupació en sectors industrials i d'alt valor tecnològic per a "poder ser competitius", que es garantisca uns ingressos mínims i formació als aturats d'alta durada, una nova formulació de l'organització empresarial davant de les noves empreses multiserveis que es creen per a reduir costos laborals".

De la mateixa manera, ha arremès contra la pretesa economia col·laborativa que en veritat serveix "per a encobrir pitjor condicions laborals" i la "desregulació total de les jornades laborals".

Consulta aquí más noticias de València.