Comunitat Valenciana

Una concentració crida a València contra la "vergonya" de la sentència de la Manada: "Aquests jutges no ens representen"

  • Els valencians han tornat a eixir aquest divendres al carrer per a mostrar la seua indignació contra la sentència que condemna a 'La Manada' per un delicte d'abús i no d'agressió sexual i s'han concentrat enfront de la Ciutat de la Justícia de València després d'una gran pancarta en la qual es llegia: 'No és abús és violació'. Els concentrats han clamat contra els magistrats del tribunal que va jutjar els acusats amb crits d'"aquests jutges no ens representen" i altres de suport a la víctima: "Tranquil·la germana, aquesta és la teua bandada".
Concentració davant la Ciutat de la Justícia contra la sentència de la Manada
Concentració davant la Ciutat de la Justícia contra la sentència de la Manada
Europa Press
Concentració davant la Ciutat de la Justícia contra la sentència de la Manada

Les persones participants, centenars de totes les edats, portaven fotos dels cinc condemnats que han trencat entre forts aplaudiments. Així mateix, portaven una fotografia del magistrat Ricardo González, que va emetre un vot particular en el qual demanava l'absolució dels condemnats i en el qual arreplega que la jove va poder haver sentit excitació sexual.

Contra ell s'han dirigit crits com "aquest jutge és un violador" o "a aquest jutge ens ho anem a carregar" i han reclamat la seua inhabilitació. "Aquesta sentència és una vergonya", "aquesta Justícia és una merda"; "aquests jutges no ens representen"; "aquesta batalla l'anem a guanyar", són alguns dels crits que corejaven amb les mans alçades, algunes d'elles roges.

Així mateix, han corejat consignades en suport de la víctima i contra les agressions a les dones: "Tranquil·la germana, aquesta és la teua bandada"; "jo sí et crec" , "no és no i la resta és violació" o "amb roba o sense roba, el meu cos no es toca".

A la concentració ha acudit el diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, com a ciutadà, perquè "ahir calia eixir al carrer". "És tal la indignació generalitzada i la reacció del carrer per tot el país, que en un futur els jutges es pensaran prou bé abans de fer una sentència tan infame i indigna com aquesta", ha confiat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento