Comunitat Valenciana

Cs anuncia una esmena de 10 milions d'euros per al transport de València

  • Giner avança que el seu grup demanarà en el Congrés una subvenció per a l'Autoritat Metropolitana.
  • La directora gerent de la ATMV i càrrecs del Consell es reuneixen aquest divendres amb la número 2 d'Hisenda.
  • Madrid rebrà 126,89 milions, Barcelona 109,3 milions i Canàries 47,5 milions; València, zero.
Fernando Giner (C's), en una imagen de archivo.
Fernando Giner (C's), en una imagen de archivo.
EUROPA PRESS
Fernando Giner (C's), en una imagen de archivo.

El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat aquest dijous la presentació d'una esmena en el Congrés dels Diputats per part del seu grup per a "iniciar" el contracte programa de transport metropolità en la ciutat i la seua àrea d'influència.

Si bé durant el matí, durant el ple municipal, ha avançat la presentació de l'esmena per a aquest divendres, no ha concretat la xifra. Ha sigut a la vesprada quan fonts del grup municipal han especificat la quantitat: 10 milions d'euros.

La xifra queda lluny dels 38 milions d'euros que exigeixen des del Consell i l'Ajuntament, que aquest dijous ha aprovat una nova moció amb els vots de Compromís, PSPV i València en Comú sol·licitant aquesta quantitat, però suposa un primer pas, atès que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat presentat pel Govern central no contempla ni un sol euro per al transport de l'àrea de València. Per a Madrid destina 127 milions d'euros, 109 per a Barcelona i quasi 48 per a Canàries.

El vot de Ciutadans, soci parlamentari del Govern del PP que presideix Mariano Rajoy, és clau per a l'aprovació dels comptes públics de 2018. El propi Giner ha afirmat aquest matí en el ple que la millor estratègia per a obtenir el finançament de l'Estat "no és protestar, sinó negociar", per la qual cosa Cs s'ha abstingut en la votació de la moció.

El portaveu del PP, Alfonso Novo, el grup del qual ha votat en contra de la resolució del Govern local, ha instat de la mateixa manera a "anar a Madrid i parlar, en comptes de cercar l'enfrontament”.

Reunió aquest divendres a Madrid

Precisament, alts càrrecs de la Conselleria d'Obres Públiques i la pròpia directora gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez, es reuneixen aquest divendres a Madrid amb la secretària general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d'Hisenda, Belén Navarro.

Aquesta reunió va ser la resposta de l'Executiu central a la protesta d'una delegació valenciana enfront del Ministeri celebrada a Madrid la setmana passada per a exigir els fons per al transport de València.

Segons Obres Públiques, Pérez preveu "traslladar al Ministeri la disconformitat amb l'exclusió de la ATMV dels pressupostos generals i reivindicar la inclusió d'una partida de 38 milions d'euros per al transport metropolità de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento