Camps diu que no coneixia "per a res" a Orange Market
Camps diu que no coneixia "per a res" a Orange Market FLICKR CORTS

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha assegurat aquest dijous que no coneixia "per a res" a l'empresa Orange Market i ha explicat que ell va proposar en un Comité Executiu nacional del PP que el Congrés de 2008 -en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat- se celebrara a València, perquè va pensar que era "una bona forma de vendre la ciutat i la comunitat autònoma". "Va ser una decisió política", ha subratllat.

Així ho ha indicat Camps en una compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, on ha manifestat desconéixer el motiu del retard en l'abonament per part del PP de la factura de 568.000 euros per la celebració en Fira València del Congrés Nacional del PP en 2008.

Respecte a la relació entre Orange Market i la Fira València, ha remarcat: "No tinc ni idea de com va aparéixer Orange Market en Fira València". "Ja ho he dit mil vegades, jo no sabia ni que existia Orange Market i, per tant, els seus responsables tal qual no existien", ha subratllat.

En aquest sentit, Camps ha admés que sabia qui era un dels responsables d'aquesta societat i un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, però pensava que era "un professional liberal" que s'encarregava d'organitzar els actes del partit. "Per a res vaig tindre coneixement mai de l'existència d'aquesta empresa. Mai", ha insistit.

Desmenteix a Bárcenas

Respecte a les declaracions en eixa comissió de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas -qui va apuntar que la celebració del Congrés a València s'havia pactat en un sopar en el qual va participar el propi Camps l'ex-secretari general del PPCV, Ricardo Costa; l'extresorer, Álvaro Lapuerta i l'ex-secretari general del PP Ángel Acebes-, l'expresident ha negat aquest extrem i ha relatat que la decisió la va prendre la Junta Directiva Nacional del partit.

Camps ha explicat que ell ho va proposar en el comité executiu nacional, que es va reunir després de les eleccions del 2008, i que va ser "una reunió molt complicada". "Jo com sé que desgraciadament quan el centre dreta va separat perd davant l'esquerra però quan va unit guanya sempre, em vaig donar compte que d'ací havíem d'eixir tots molt units. Aleshores jo vaig parlar el primer en aquell comité i als meus companys els vaig dir: Hui podem començar a guanyar les eleccions següents i és necessari guanyar com més prompte millor perquè Zapatero ens destrueix el país", ha explicat.

Així mateix, ha explicat que va mostrar el seu suport a Rajoy i que, a més, va traslladar que "seria un honor que el PP fera un Congrés Nacional a València" que era "un exemple de treball i prosperitat". "Creia que era l'oportunitat per a València i una bona forma de vendre la ciutat i la comunitat autònoma a alcaldes, regidors, observadors estrangers i mitjans de comunicació i jo crec que que la imatge de València va quedar magníficament reflectida en els mitjans". "Va ser una decisió política", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.