Educació rebutja l'anul·lació parcial del plurilingüisme i recorda que el decret no està en vigor
Educació rebutja l'anul·lació parcial del plurilingüisme i recorda que el decret no està en vigor BURJASSOT/ARCHIVO

Educació ha recordat en un comunicat que el decret al que fa referència la resolució no està en vigor actualment, atés que "el plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 en Les Corts Valencianes".

Es tracta d'un decret "derogat fa mesos", insisteixen des del departament que dirigeix Vicent Marzà. Per tant, la sentència de l'alt tribunal valencià "no afecta ni el funcionament normal dels centres educatius ni l'alumnat ni el professorat", subratllen.

La resolució del TSJCV considera que la norma implica discriminació del castellà davant del valencià en les aules, ja que "la desproporció en detriment de la llengua castellana és manifesta".

La secció quarta de la Sala contenciosa administrativa estima d'aquesta manera els recursos interposats per diversos col·lectius de pares d'alumnes, i anul·la els articles 9.4, 17, 18, 19, 20 i 21, la disposició addicional octava i els annexos XI i XII del Decret 9/2017.

La sala entén que aquests preceptes de la norma, que va ser suspesa prèviament de manera cautelar pel tribunal, "vulneren la Constitució, són contraris a la legislació nacional i autonòmica i suposen una discriminació del castellà davant del valencià en les aules".

Consulta aquí más noticias de València.