El TSJCV rebutja suspendre el decret que regula els efectes en el personal de l'extinció de la concessió d'Alzira
El TSJCV rebutja suspendre el decret que regula els efectes en el personal de l'extinció de la concessió d'Alzira ARCHIVO

Així consta en una interlocutòria de peça de mesures cautelars, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la qual la sala denega la mesura cautelar d'anul·lació del decret, una decisió que no és ferma i contra la qual cap recurs.

L'entitat Sanitat Sols Una -que havia demanat inicialment una cautelar de suspensió que va ser rebutjada per la sala en entendre que no concorrien circumstàncies d'especial urgència-, demanava la nul·litat de ple dret del decret del Consell en ser "improcedent" com a instrument normatiu per a establir efectes en matèria de personal derivats de la reversió; al·legava que contravenia el procediment legalment establit per a la seua elaboració o que contravenia preceptes de l'ordenament jurídic, a més de la "irreversibilitat" de les decisions.

La sala, que reconeix la legitimació de l'entitat per al recurs, ha valorat un informe aportat per ella en el qual s'advertia del "greu impacte sanitari de la reversió" per l'"absència d'un pla general" de la Conselleria de Sanitat. No obstant això, el tribunal considera que aquest document no és suficient per a justificar la irreparabilitat dels perjuís que l'aplicació del decret poguera ocasionar.

Així, assenyala que, d'un costat, els drets dels treballadors no patiran un perjuí "irreversible" com a conseqüència del manteniment de l'efectivitat del decret i, de fet, la Conselleria "se subroga en els contractes temporals i indefinits, es respecten les condicions de treball i retribucions, deixant fora de perill el dret de qualsevol persona afectada per la subrogació per a acudir a la jurisdicció social".

En eixa línia, afig que la pròpia sentència estimatòria "repararia el perjuí que hagueren pogut patir els treballadors afectats sent rescabalats de qualsevol minva en els seus drets". I de la resta de possibles perjuís -com descens de l'activitat assistencial o disfuncions en el procés d'aprovisionament i compres de productes, entre d'altres- la sala considera que no es deriven del decret impugnat sinó de la resolució que no va prorrogar l'expedient de la contractació --la resolució de la Conselleria de març de 2017- i que queda fora d'aquest recurs.

Consulta aquí más noticias de València.