Un total de 90 col·legis voten a favor de la jornada contínua
Un total de 90 col·legis voten a favor de la jornada contínua GVA - Archivo

Un total de 90 centres escolars d'Educació Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana han votat a favor de modificar la jornada a contínua, mentre que altres 69 han rebutjat el canvi, segons el primer balanç de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Per províncies, les dades provisionals indiquen que un total de 61 centres de València han votat a favor i altres 51 en contra. A Alacant, 20 han recolzat el canvi i huit ho han rebutjat. I a Castelló, nou s'han mostrat partidaris i deu en contra. Queden per verificar provisionalment dos centres valencians i un altre castellonenc, mentre que d'Alacant estan totes les dades, detalla Educació en un comunicat.

Una vegada isquen els resultats definitius i la Conselleria atenga els possibles recursos, el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, dictarà l'autorització o no definitiva del canvi de jornada escolar, abans del període de matriculació per al pròxim curs. Les modificacions es podran aplicar a partir del pròxim mes d'octubre, en coincidència amb el canvi a l'horari habitual de tot el curs 2018-2019.

L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla. L'avaluació es farà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament i els resultats obtinguts per l'alumnat.

Actualment, en el curs 2017-2018, a la Comunitat Valenciana hi ha un total de 522 centres que apliquen la jornada contínua. D'aquest, 341 pertanyen a la província d'Alacant, 137 a València i 44 a Castelló.

Participa el 70% dels 162 centres convocats

Al llarg de la passada jornada, un total de 162 centres educatius de la regió van realitzar les consultes per a determinar la modificació del canvi d'horari en la jornada escolar: 114 de la província de València, 28 d'Alacant i 20 de Castelló.

Podien votar 44.170 pares i mares en tot el territori: 29.366 de les comarques de València, 8.495 d'Alacant i 6.309 de Castelló. Del total del cens, en el procés de votacions ha participat el 70,25% de pares d'escolars de la Comunitat: el 67,7% de València, el 74,7% d'Alacant i el 76,1% de Castelló.

Consulta aquí más noticias de València.