Comunitat Valenciana

El PP acusa el Consell de deixar d'invertir 1.250 euros en cada aturat valencià i li insta a "posar-se les piles"

  • El portaveu d'Ocupació del PP en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha lamentat aquest dijous que el Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra ha deixat d'invertir en cada aturat valencià 1.250 euros i els ha instat a "posar-se les piles" i "desbloquejar" els projectes estratègics que engegarien "un motor laboral que aquest Consell s'obstina a parar".

Així ho ha assegurat en un comunicat Caballero, que ha precisat que en 2016 i 2017 aquest Consell va deixar d'executar 258 i 245 milions, respectivament, la qual cosa evidencia que "l'única ocupació que creen és el dels seus". Amb aquestes xifres, ha afegit, el Consell "ha perjudicat directament més de 200.000 valencians en situació d'atur que podrien haver-se acollit a les ajudes".

Ha qualificat de "kafkià" que l'execució de les polítiques d'ocupació no supere el 35%, al mateix temps que ha assenyalat que "açò demostra que ni Puig, ni Oltra, ni Nomdedéu tenen voluntat política de lluitar contra la desocupació a la Comunitat Valenciana". Si no, no s'explicaria la paralització de projectes que podrien crear oportunitats laborals com Port Mediterrani, que planteja 6.000 llocs de treball.

A més, Caballero ha indicat que "és molt greu" que els programes autonòmics d'ocupació estiguen paralitzats, i ha al·ludit al fracàs de l'Avalem Joves o Avalem Experiència, "dos exemples clars del fracàs del Consell per a gestionar perquè la contractació i incentivament d'ocupació a través d'eixos programes és absolutament residual".

En aquesta línia, ha denunciat que en matèria de formació el Consell ha executat dos de cada deu euros, aplicant la "política del cranc" perquè "cada any inverteix menys i executa menys", una realitat que, ha afegit, contrasta amb les inversions del Govern central.

"Mentre Puig i Oltra han retallat enguany 7,5 milions d'euros per a lluitar contra l'atur, el Govern d'Espanya ha augmentat en 10,8 milions d'euros la seua inversió a la Comunitat i tot açò mentre Puig i Oltra es pugen el sou i baten el rècord de contractació d'assessors", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento