Comunitat Valenciana

Generalitat assegura que la tendència anual és positiva malgrat l'increment "previsible" de l'atur en el trimestre

  • El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assegurat que la tendència anual de l'atur és "positiva" a pesar de l'increment "previsible" de la desocupació en el primer trimestre de l'any en 3.000 persones, com ho reflecteixen les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
EUROPA PRESS - Archivo
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado

Nomdedéu, que ha qualificat aquestes dades de "negatives", ha explicat en un comunicat que obeïxen a una "tendència habitual en aquest període". No obstant açò, ha indicat que l'increment del 0,73 per cent és "lleugerament inferior" al registrat en l'Estat (0,78%) i és "la millor xifra des de l'any 2009".

Així, el responsable d'Ocupació ha destacat "la tendència anual segueix sent positiva i el previsible increment d'aquest trimestre és comparativament inferior". "Estem en la bona direcció però encara hem de remar dur per a arribar a port", ha assenyalat sobre aquest tema Nomdedéu.

"Malgrat el caràcter negatiu de les grans xifres, hi ha elements positius que hem de destacar d'aquesta EPA", ha dit, i ha detallat com a exemple "l'increment de persones contractades amb contracte indefinit, més de 2.000, i la reducció de la desocupació entre les dones (-9.700)".

No obstant açò, el secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat altres xifres negatives com l'increment de famílies amb tots els seus membres en l'atur (11.800) o la disparitat territorial que afecta especialment Castelló (+2,5%).

"Aquestes xifres ens mostren que encara queda molt per fer, per a millorar la qualitat de l'ocupació, per a atendre correctament les necessitats formatives específiques", ha indicat Nomdedéu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento