Olivas diu que la decisió d'ampliar la Fira va ser "política" amb suport social
Olivas diu que la decisió d'ampliar la Fira va ser "política" amb suport social INMA CABALLE/CORTS

L'expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas ha assegurat aquest dijous que la decisió del govern valencià d'avalar les obres d'ampliació de Fira València va ser "política" però "amb contingut econòmic" i amb el suport social, ja que era "necessari" impulsar aquesta institució i eren conscients que no podria aconseguir el finançament per si mateixa. "En açò no es guanyava ni es perdia un vot, era simplement apostar per una institució econòmica bàsica o deixar-la morir", ha assenyalat.

Olivas -que va ser president entre 2002 i 2003 després d'haver ocupat els càrrecs de conseller d'Economia i Vicepresident- ha comparegut en la comissió d'investigació de les Corts que investiga la gestió de Fira València i ha explicat que sent conseller es va produir un debat en les organitzacions empresarials, Cambra de comerç i sindicats sobre el futur de la fira davant la puixança de Madrid i Barcelona.

Així, havien de decidir, ha dit, si apostar per millorar les instal·lacions o "deixar-la morir" i que se n'anaren els certàmens més importants per a acabar "convertint-se en un recinte de banquets o de festivals". Després d'un debat que va durar "molts mesos, per no dir algun any que un altre", es va optar per apostar per la fira, que era "un dels vaixells almirall de la Comunitat Valenciana a Espanya" i fins i tot es va plantejar si traure-la fora del terme municipal de València, al que l'aleshores alcaldessa, Rita Barberá, es va oposar "radicalment" i es va desestimar.

No es podria haver fet sense suport de la Generalitat

Olivas ha incidit que si es volia executar eixa ampliació, que "era una decisió política, però també del conjunt de la societat valenciana", atés que el PSPV tampoc es va oposar en el seu moment, no hi havia per a l'Executiu valencià "una altra opció que avalar". "Tots érem conscients que sense suport econòmic de la Generalitat la fira no es podria haver ampliat", ha dit.

Consulta aquí más noticias de València.