Comunitat Valenciana

Belmonte desvetla que l'esquerra li va oferir un sou de 3.500 euros per recolzar Montesinos

  • Belmonte desvetla que l'esquerra li va oferir un sou de 3.500 euros per recolzar Montesinos com a alcaldessa d'Alacant
Belmonte, segona per la esq, gesticula en la seua resposta a Pavón
Belmonte, segona per la esq, gesticula en la seua resposta a Pavón
Europa Press
Belmonte, segona per la esq, gesticula en la seua resposta a Pavón

PSPV desmentix qualsevol oferta, Compromís li demana que "acabe l'acudit" i Guanyar assegura que ells no han sigut

ALACANT, 26 (EUROPA PRESS)

L'edil no adscrita en l'Ajuntament d'Alacant i ex de Guanyar Alacant -marca de Podem-, Nerea Belmonte, ha desvetlat que en la negociació amb els partits d'esquerra se li va oferir un sou de 3.500 euros a canvi de donar suport a la candidata socialista a l'Alcaldia, Eva Montesinos, en el ple d'investidura del passat dijous en el qual el PP va recuperar finalment la vara d'alcalde en el consistori, després del vot en blanc de la pròpia Belmonte i el nul de l'ex de Cs i no adscrit, Fernando Sepulcre.

Així mateix, ha assegurat que se li va oferir anar en unes llistes en les pròximes eleccions municipals, encara que no ha precisat què formació va ser la que va fer l'oferta. Belmonte ha desvetlat en el ple d'aquest dijous l'oferta davant una pregunta 'in voce' de l'edil de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, que ha interpel·lat al nou alcalde, Luis Barcala, sobre què creia que esperava obtindre Nerea Belmonte per votar en blanc dijous passat i permetre la seua investidura.

Pavón ha assegurat que la ciutadania sent "indignació" i ha recordat que Barcala és alcalde malgrat els resultats en les últimes eleccions en passar el PP de 18 a huit edils (seguia sent la força més votada). Així, li ha insistit que és alcalde per la dimissió del socialista Gabriel Echávarri -que va deixar el càrrec després de ser processat en dos causes- i només pels vots de huit dels 29 regidors de la corporació.

L'edil d'esquerres ha parlat de "marujazo", en referència al cas de l'edil de Benidorm en 1991, i al "tamayazo" de l'assemblea de Madrid. Sobre aquest tema, Luis Barcala li ha precisat que la pregunta hauria de ser què se li va oferir a Belmonte i per què finalment va votar en blanc.

Per la seua banda, Nerea Belmonte, per al·lusions, ha respost Pavón que se li va oferir un sou de 3.500 euros i ha subratllat que "no va ser el PP". "Encara així, la culpa és seua perquè en cap moment m'ha respectat en condicions d'igualtat amb la resta de regidors", ha etzibat a Pavón i ha enlletgit als grups de Compromís i PSPV que la seua primera mesura haja sigut "demanar els sous".

A més, ha sostingut que la voluntat de la ciutadania en favor dels partits d'esquerra va quedar "violada per Pavón en expulsar-la del grup "sense mediar" una denúncia judicial. Guanyar va expulsar Belmonte al març de 2016 després que es coneguera que havia concedit contractes menors a amics del seu grup.

"Si li pareix estrany que una persona s'abstinga per no compartir els seus ideals, mire en el seu espill perquè el PSOE es va abstindre quan podia haver-li donat el Govern a l'esquerra i ara segueix governant el PP", ha dit i ha afegit: "A Pedro Sánchez no li diu res, no?". "Anem a deixar-ho estar senyor Pavón, que té molt més que perdre que jo", ha recalcat, i li ha instat a "mirar més a prop" sobre qui li va oferir un contracte de 3.500 euros i anar en les llistes per a les pròximes municipals si donava suport a Montesinos.

UN PARTIT D'ESQUERRES

Al final del ple, Nerea Belmonte ha assegurat, en declaracions a Europa Press, que va ser un partit d'esquerres qui li va oferir anar en les llistes i el sou a canvi del vot a Montesinos, encara que ha rebutjat precisar de quina formació es tractava.

Per la seua banda, des del PSPV han negat les "insinuacions falses" i han reiterat que en la negociació es va parlar de qüestions de "caràcter polític". Per açò, han desmentit qualsevol oferiment en eixe sentit del que parla Belmonte.

"SENSE TÀCTIQUES MAFIOSES"

En eixe mateix sentit s'ha expressat la portaveu del grup municipal socialista, Eva Montesinos, que en atenció als mitjans, ha sostingut que la negociació "no es va oferir gens més enllà que la firma del Reglament Orgànic del Ple (ROP), el document que es va firmar i que no va acceptar".

"Va ser ella la que va decidir no acceptar eixa possibilitat de tindre sou, que era el que en realitat ens estava demanant", ha mantingut i ha agregat, preguntada sobre si se li va oferir sou i anar en llistes ha dit: "En absolut, això no s'ha posat damunt la taula en cap moment i, a més, el partit socialista no utilitza tàctiques mafioses".

Al seu juí, l'afirmació de Belmonte en el ple és una "mostra més de la seua incoherència" i ha criticat que no haja "volgut dir més enllà del que no podia", per la qual cosa ha opinat que és una acció "molt covarda" que està "dins de la seua pèrdua absoluta de credibilitat".

A COMPROMÍS "NO ES REFEREIX"

Així mateix, des de Compromís, Natxo Bellido, espera que Belmonte "acabe l'acudit que ha explicat" i que siga "transparent" perquè ha dit "coses molt greus". Sobre les reunions mantingudes, Bellido ha subratllat que es parlava de la modificació del ROP i que Compromís va dir "no" quan la no adscrita "va lligar" el vot en el ple d'investidura al sou. "L'única cosa que li preocupava era el sou", ha continuat i ha lamentat: "Segurament haurà aconseguit el sou d'altra banda".

Natxo Bellido ha precisat que "en algun moment" va parlar amb Belmonte però que les negociacions "les portava el PSPV; el que haja fet el PSOE no ho sé". "No sé a qui es referia, a Compromís no es referia. Estava clar a on llançava ella la seua mirada al partit socialista; a mi no em consta res d'això".

"El que vull és que ella acabe la frase i diga el que hi ha realment darrere i el que hi ha darrere del que ella o gent del seu entorn haja parlat amb gent del PP; perquè quan l'única cosa que demanava era vot o sou, i nosaltres vam dir que no passàvem i quan va votar el que va votar és que algú li va proporcionar això", ha dit.

SOU, NI IDEA

En eixe mateix sentit, el portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha recalcat que en la negociació "no estava" la seua coalició i que només estava la direcció del PSPV.

"El contacte més proper que vaig tindre va ser quan li vaig cridar per telèfon i li vaig manar per correu el que ens comprometíem. I això incloïa reformar el ROP", ha insistit Pavón.

Preguntat per l'al·lusió a un sou i un lloc en llistes, Pavón ha al·legat: "No sé de qui parla; supose que serà del PSOE". "Només vaig parlar amb ella per a comunicar-li que el grup de Guanyar es comprometia a defendre la proposta normativa que havia presentat en una reforma més àmplia del ROP i aprovar-ho, que apareix en el document que firmem", ha afirmat.

I ha assenyalat que eixa firma va ser "abans" de la reunió entre Belmonte i Montesinos perquè "pogueren presentar-li alguna cosa firmada i concreta". "Nosaltres no hem sigut; com anem a oferir anar en les llistes a Nerea, és de bojos", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento