Comunitat Valenciana

Puig diu que el primer trimestre sol ser "roín" i confia a revertir les dades amb mesures públiques i privades

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat aquest dijous, en relació a les dades de l'atur a la Comunitat durant el primer trimestre de l'any, que aquest període sol ser "roín habitualment", però confia que en aquest segon "es puguen engegar iniciatives tant públiques com privades per a avançar en la superació d'aquest gran problema".

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat per les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicats aquest dijous i que assenyalen que la desocupació a la Comunitat Valenciana ha pujat en 3.000 persones en el primer trimestre de l'any, la qual cosa suposa un 0,73 per cent més i situa la taxa d'atur en el 17,13% amb un total de 413.000 aturats.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha subratllat que l'atur és el "gran problema" i la "gran prioritat" del govern valencià, per la qual cosa ha advocat per "desenvolupar totes les polítiques perquè siga factible el creixement econòmic i hi haja ocupació en la ciutadania".

Al seu juí, amb les dades de l'ocupació "no es pot fer ni triomfalisme ni dramatisme" i ha lamentat que la taxa d'atur haja augmentat, especialment en la província d'Alacant que perd 12.000 ocupats, fet que "preocupa".

Ha admès que la situació que s'està vivint és "complexa" perquè "la destrucció d'ocupació va ser enorme a la Comunitat" que fins i tot va arribar a registrar "índexs que superaven el 25%". No obstant açò, ha puntualitzat que en aquesta legislatura la taxa se'n van a baixar "al voltant de deu punts", xifra que encara és "insuficient", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento