L'exvocal nat del Patronat de Fira València entre 2007 i 2015 i exdiputat del PP en Les Corts, Jaime Mundo, ha justificat les inversions i fons que ha aportat la Generalitat al recinte firal perquè sense elles "difícilment haguera estat viva", ha remarcat, per a assenyalar que es necessitava una "màquina important" com l'administració pública per a "tirar avant els projectes".

Així ho ha indicat Mundo en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana i en la qual ha manifestat "desconéixer" els motius de l'augment de les obres d'ampliació i modernització de la institució firal perquè quan ell va arribar al patronat ha assenyalat que les obres "ja havien finalitzat". "M'imagine que en els pressupostos anteriors s'hauria parlat, però des que estic no sé ni com es va gestionar ni com es va fer", ha puntualitzat.

Al seu juí, la fira era una "entitat pública" i no recorda si en el Patronat es va abordar la qüestió de la naturalesa de la institució, encara que eren "conscients" que rebia "una quantitat" important de diners per part de la Generalitat Valenciana.

Respecte al conveni de col·laboració firmat en 2007 amb la Generalitat per la qual aportava fons perquè la Fira retornara els seus crèdits, ha admès desconéixer el contingut del document ni si es va abordar aquesta qüestió en alguna reunió i ha assenyalat que en el Patronat el tema de les obres no s'abordava perquè les obres estaven "concloses", encara que ha indicat que es va abordar el finançament de 20 milions per a finançar plurianualment Fira València per part de la Generalitat.

"Sempre he pensat que la fira necessitava una aportació important per a revaloritzar les seues inversions. Era necessària perquè sense eixa inversió difícilment haguera estat viu perquè necessites una màquina important per a tirar cap a avant els projectes", ha subratllat, per a manifestar que està "d'acord" amb que la Generalitat aporte diners per a "ajudar a cobrir les despeses" de la fira.

CONGRÉS DEL PP

Pel que fa al retard en l'abonament per part del PP de la factura de 568.000 euros per la celebració en Fira València del Congrés Nacional del PP en 2008 en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat, ha explicat que en una liquidació de pressupostos el Patronat es va interessar per aquesta qüestió i se li va dir a la presidenta del Patronat, en aquell moment Rita Barberá, que estava "pendent", però ha negat que fóra un tema recurrent en les reunions.

Consulta aquí más noticias de València.