La Diputació suspèn 5 mesos d'ocupació i sou la cap del funcionari que va passar 10 anys sense anar a treballar
La Diputació suspèn 5 mesos d'ocupació i sou la cap del funcionari que va passar 10 anys sense anar a treballar Europa Press - Archivo

La Diputació de València ha decidit suspendre cinc mesos d'ocupació i sou la cap de l'Arxiu per "tolerar" l'absentisme d'un funcionari en el seu servici, cap d'una unitat biliográfica, Carles Recio, que va estar deu anys cobrant sense anar al seu lloc de treball, segons ha informat la corporació provincial.

La resolució provisional de l'expedient obert a la cap de l'Arxiu, María José Gil, considera que va cometre una "falta greu" en permetre les faltes "molt greus" del funcionari que estava al seu servici. Per aquest motiu, proposa una suspensió d'ocupació i sou durant cinc mesos en concloure que va tolerar, "des de la seua posició jeràrquica". La presentació definitiva de la suspensió està previst que es firme aquest dijous.

En l'expedient s'arreplega que la directora de l'Arxiu va coincidir dos anys amb aquest funcionari, que va ser expulsat de la institució després de la resolució del seu expedient a conseqüència de les "faltes greus i molt greus" que li va atribuir l'instructor del seu procediment.

Aquest mateix instructor considera en les seues conclusions que la responsable de l'Arxiu Provincial, en la seua relació laboral amb el funcionari expulsat, "va tolerar la seua actitud durant els anys que va coincidir amb ell".

Actitud "permissiva"

En la instrucció s'ha pres com a agreujant que la directora de l'Arxiu "no emetera cap escrit o informe al departament de Personal de la Diputació alertant de les reiterades absències de Recio", i qualifica l'actitud de la responsable com a "permissiva", al mateix temps que assenyala que no va adoptar "mesures correctives" davant d'aquest cas d'absentisme.

La Llei d'Ordenació i Gestió Pública estipula el tipus de sancions per a aquests casos, tenint en compte el principi de proporcionalitat, pel qual la sanció pot variar en funció del temps que la persona haja exercit el càrrec durant els fets objecte de la investigació.

Consulta aquí más noticias de València.