Belmonte desvetla que el PSPV li va oferir un sou de 3.500 euros per recolzar Montesinos com a alcaldessa d'Alacant
Belmonte desvetla que el PSPV li va oferir un sou de 3.500 euros per recolzar Montesinos com a alcaldessa d'Alacant Europa Press

Així mateix, ha revelat que li van oferir anar en les llistes socialistes en les pròximes eleccions municipals. Belmonte ha desvetlat en el ple d'aquest dijous la negociació davant una pregunta 'in voce' de l'edil de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, que ha interpel·lat al nou alcalde, Luis Barcala, sobre què creia que esperava obtindre la no adscrita, Nerea Belmonte, per votar en blanc dijous passat i permetre la seua investidura.

Pavón ha assegurat que la ciutadania sent "indignació" i ha recordat que Barcala és alcalde malgrat els resultats en les últimes eleccions en passar el PP de 18 a huit edils (seguia sent la força més votada). Així, li ha insistit que és alcalde per la dimissió del socialista Gabriel Echávarri -que va deixar el càrrec després de ser processat en dos causes- i només pels vots de huit dels 29 regidors de la corporació.

L'edil d'esquerres ha parlat de "marujazo", en referència al cas de l'edil de Benidorm en 1991, i al "tamayazo" de l'assemblea de Madrid. Sobre aquest tema, Luis Barcala li ha precisat que la pregunta hauria de ser què se li va oferir a Belmonte i per què finalment va votar en blanc.

Per la seua banda, Nerea Belmonte, per al·lusions, ha respost Pavón que qui li va oferir un sou de 3.500 euros va ser l'anterior equip de Govern socialista i "no el PP". "Encara així, la culpa és seua perquè en cap moment m'ha respectat en condicions d'igualtat amb la resta de regidors", ha etzibat Pavón i ha enlletgit als grups de Compromís i PSPV que la seua primera mesura haja sigut "demanar els sous".

A més, ha sostingut que la voluntat de la ciutadania en favor dels partits d'esquerra va quedar "violada per Pavón en expulsar-la del grup "sense mediar" una denúncia judicial. Guanyar va expulsar Belmonte al març de 2016 després que es coneguera que havia concedit contractes menors a amics del seu grup.

"Si li pareix estrany que una persona s'abstinga per no compartir els seus ideals, mire en el seu espill perquè el PSOE es va abstindre quan podia haver-li donat el Govern a l'esquerra i ara segueix governant el PP", ha dit i ha afegit: "A Pedro Sánchez no li diu res, no?". "Anem a deixar-ho estar senyor Pavón, que té molt més que perdre que jo, ha recalcat, i li ha instat a "mirar més a prop" perquè va ser el PSPV qui li va oferir un contracte de 3.500 euros i anar en les llistes per a les pròximes municipals si recolzava Montesinos.

Consulta aquí más noticias de Alacant.