Compromís i PSPV s'enfronten en Twitter per  la Renda d'Inclusió
Compromís i PSPV s'enfronten en Twitter per  la Renda d'Inclusió TWITTER MÓNICA OLTRA

Compromís i el PSPV han protagonitzat en les últimes hores un enfrontament 'virtual' en xarxes socials per l'anunci del PSPV de la ciutat de València que convertirà les seues seus en punts d'assessorament i "acompanyament" en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió.

En concret, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va llançar un missatge des del seu compte de Twitter en què contestava al missatge dels socialistes anunciant la mesura: "Algú se us ha colat en les xarxes de PSOE València i ha posat aquest tuit. Perquè aquest tipus de coses les fan els partits ultres per a generar pleitesies aprofitant-se de la necessitat de la gent. La Renda d'Inclusió la tramiten els professionals qualificats en serveis socials".

A més, Oltra també va repiular els missatges que van llançar poc després alguns edils de Compromís en l'Ajuntament de València com Pere Fuset, que destacava que els interessats en aquesta renda podran trobar la informació necessària en els centres municipals de servicis socials, ja que és "el seu treball i la seua missió".

També Sergi Campillo va subratllar que "les ajudes socials es tramiten en els servicis públics, no en les seus dels partits. Hi ha línies que no poden traspassar-se".

Diputades de Compromís com Mireia Mollà van incidir en el missatge que la informació i atenció sobre la renda l'oferixen professionals municipals i Josep Nadal va apuntar: "Notícies com aquesta contribueixen al desprestigi de les polítiques de canvi. Hem de ser molt escrupolosos i no confondre partit i govern, si no tot el que estem fent no haurà servit de res. Estic segur que el PSPV rectificarà".

La coportaveu de Compromís Àgueda Micó també es va dirigir directament els socialistes: "Nosaltres us podem assessorar sobre com separar l'acció política partidista de l'acció política de govern. La Renda Valenciana d'Inclusió té espais públics d'assessorament i els partits del Botànic com Compromís no estem pel clientelisme polític".

"Crida a la tranquil·litat" de Sandra Gómez

Després d'aquestes manifestacions, el subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha contestat auqest dijous recordant que "les "cases del poble" socialistes van nàixer perquè els qui sabien llegir ensenyaren els qui no sabien. La seua funció d'ensenyar, d'informar, d'il·luminar els qui ho requerisquen no ha de frenar-se", un missatge que ha sigut compartit per la secretària general dels socialistes de València, Sandra Gómez, i el seu portaveu, Borja Sanjuán.

La secretària general del PSPV-PSOE en la ciutat de València i portaveu d'aquesta formació en el consistori, Sandra Gómez, ha considerat aquest dijous "molt desafortunat" que la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, haja comparat la formació socialista amb els partits "ultres".

La també primera tinent d'alcalde en la ciutat ha fet "una crida a la tranquil·litat" i ha destacat que "l'única cosa" que pretén el PSPV és "ajudar i informar" i, "en cap cas, tramitar". Així mateix, ha asseverat que hi ha "altres formacions polítiques", entre les quals ha emmarcat Compromís, que han oferit assessorament a ciutadans en matèries com a "dependència o ajudes generals".

Pel seu costat, l'alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, ha descartat "magnificar" la "diferència" sorgida i ha defés la capacitat dels treballadors dels serveis socials per a gestionar les citades ajudes, al mateix temps que ha assegurat que en una "societat del segle XXI, desenvolupada" eixos tràmits corresponen a l'"administració pública". Ha descartat usar els termes emprats per Oltra i ha instat a treballar conjuntament entre "companys".

Consulta aquí más noticias de València.