Comunitat Valenciana

La televisió autonòmica valenciana torna "a l'aire" amb proves tècniques

  • "1.609 dies després els valencians recuperem el servei de televisió que mai hauríem d'haver perdut", ha dit Puig.
  • Les emissions se'n van anar a negre el 29 de novembre de 2013 per una decisió del Consell de Alberto Fabra.
La tv d'À Punt inicia l'emissió en proves
La tv d'À Punt inicia l'emissió en proves
À PUNT MÈDIA
La tv d'À Punt inicia l'emissió en proves

La televisió pública valenciana À Punt ha iniciat a primera hora d'aquest matí les proves tècniques que pretenen acabar de fer els ajustos tècnics necessaris i detectar possibles corts o irregularitats. La directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco, s'ha mostrat molt satisfeta amb un missatge en xarxes socials: "A l'aire! Feliç 25 d'abril. Proves tècniques d'À Punt. Un pas més en la recuperació dels mitjans públics".

També ha celebrat la notícia el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui, en un altre missatge en Twitter, ha manifestat: "Hui, 25 d'Abril, reivindiquem el nostre autogovern de la millor manera possible, amb l'inici de les emissions en proves de la nostra televisió. 1.609 dies després els valencians/es recuperem el servei de televisió pública que mai hauríem d'haver perdut".

Entre les reaccions dels partits polítics, el PSPV-PSOE ha posat en relleu que "aquest 25 d'Abril, dia de la reivindicació del nostre govern, ja està tot 'À Punt'". "Ja està en proves la nova televisió independent, plural i pública del poble valencià. Sintonitza-la", afigen.

Per la seua banda, Compromís ha qualificat l'arrancada d'aquestes proves com un "moment històric". "1.609 dies després de l'apagada, la televisió dels valencians i valencianes torna a la llum".

Des de Podem, Antonio Montiel ha donat l'"enhorabona a totes i a tots els que vau defendre sempre una RTVV pública, plural, de qualitat i en valencià".

Pilota, bandes i indantil

Les proves de la nova televisió pública valenciana s'han iniciat aquest dimecres amb programes "de bona factura de RTVV, que es repetiran en forma de graella", com partides de pilota i actuacions de bandes musicals, i sèries infantils.

D'aquesta manera, la tele valenciana assaja per a tindre-ho tot llest per a recuperar les emissions que se'n van anar a negre el 29 de novembre de 2013, quan la llavors Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va deixar de funcionar després de la decisió del Consell, en aquell moment governat pel 'popular' Alberto Fabra, de clausurar la cadena per motius econòmics.

Ara, es posa en marxa un operatiu tècnic de proves que requereix l'emissió de continguts amb la finalitat de testar la continuïtat, uns controls que es faran en horari de 08.00 a 22.30 hores. Per a açò, s'ha optat per emetre programes de bona factura de RTVV, que es repetiran en forma de graella.

Així, es passaran documentals, partides de pilota i certàmens de bandes, així com sèries infantils de producció pròpia d'À Punt que ja es poden veure en la web. En cap cas, aclareix el mitjà públic, aquesta serà la graella definitiva de la cadena.

Les proves, a més, serviran per a fer que els usuaris tinguen temps de seleccionar À Punt en el comandament a distància. Els canals de referència són el 60 a Castelló, el 25 a Alacant i els canals 57 o 39 en la província de València.

L'entitat demana als usuaris que si detecten problemes tècnics en l'emissió o anomalies o tenen algun problema de recepció es posen en contacte a través de tdt@cvmc.es. Es facilita més informació en la web www.apuntmedia.es i en les xarxes socials.

Informatiu "de referència" en la ràdio

A més, la ràdio incorporarà a partir d'aquest dijous, 26 d'abril, el seu informatiu de referència, 'Les notícies del matí'. El programa s'emetrà de set a deu del matí i estarà presentat per Elpídia Bellver, periodista de la redacció d'À Punt.

Serà "un gran contenidor" que inclourà tant informació general, de serveis i d'agenda cultural com esports i una tertúlia d'actualitat, que ocuparà l'última hora. Amb aquest programa se'n va ampliant l'oferta informativa de la ràdio, tal com es va anunciar, i es compacta la graella del matí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento