Comunitat Valenciana

Els pares voten sobre la jornada escolar contínua per al pròxim curs

  • En 162 centres de la Comunitat Valenciana es decideix aquest dimecres sobre l'aplicació d'aquest horari.
Imagen de archivo de una votación sobre jornada continua
Imagen de archivo de una votación sobre jornada continua
GVAEDUCACIO
Imagen de archivo de una votación sobre jornada continua

Els pares, mares i tutors legals de tots els menors escolaritzats a la Comunitat Valenciana decideixen aquest dimecres sobre la implantació de la jornada contínua en els centres educatius a partir del curs 2018/2019. Per a açò, la Conselleria d'Educació ha acceptat un total de 162 centres en els quals votar per l'opció més adequada per a cada tutor i decidir si mantenir o canviar la jornada.

En concret, són 28 centres a Alacant, 20 a Castelló i 114 a València, segons les dades facilitades per l'Administració. La jornada de votació s'inicia entre les 8.30 i les 9.00 hores, i les taules hauran d'estar obertes un mínim de 10 hores i un màxim de 14, per la qual cosa aproximadament la jornada acabarà entre les 19.00 i les 23.00 hores.

Des del passat curs, i gràcies a la pressió de nombroses associacions de pares i mares d'alumnes (Ampa), cada col·legi de la Comunitat Valenciana va poder triar si en el 2017/2018 anava a tenir jornada contínua (de 9.00 a 14.00 hores) o l'habitual amb dinar. Les votacions d'enguany, a diferència de les del passat, tindran una vigència de tres cursos en cada centre i solament es podrà repetir la votació passat aqueix temps.

Sistema de votació

Es requereix que almenys el 55% dels vots siga favorable al canvi perquè es realitze. Quant al sistema de votació, cada mare i cada pare (o tutor) comptarà amb un vot en la decisió. Si la família és monoparental, el progenitor tindrà dos vots. Les taules on es realitzen les votacions estan integrades pel director o directora del centre, que actua de president, i dos pares, mares o tutors d'alumnes, designats per sorteig, actuant de secretari el de menor edat.

Actualment, compten amb jornada contínua 552 dels 1.337 col·legis d'Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana (un 39%), i el model està més estés en l'educació pública que en la concertada: 504 de 956 col·legis públics (53%) ja utilitzen aquest horari, mentre que solament un 4% dels col·legis concertats (14 de 381) s'han passat a aquest nou model. Per províncies, Alacant és la que més col·legis té amb aquesta jornada (un 73%), seguida de Castelló (24%) i València (20%).

En les eleccions passades, del total de col·legis que es va sotmetre a la votació, dues terceres parts van aprovar la jornada contínua. Els resultats de les votacions se sabran aquest dijous, perquè tots els pares que busquen col·legi sàpiguen quin tipus de jornada tenen abans del 17 de maig, moment en el qual s'obri el període d'admissió d'alumnes per al curs que ve.

Extraescolars fins a les 17.00

Els col·legis amb jornada intensiva estan obligats a oferir, almenys, una hora i mitja de classes extraescolars, perquè els pares puguen arreplegar als menors a les 17.00 hores. A partir del pròxim curs, aquestes classes poden ser pagant amb un import màxim de 18 euros al mes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento