Comunitat Valenciana

Puig creu "molt lloable" que la societat civil vaja a Madrid a dir que "no ens resignarem" a un finançament injust

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat que és "molt lloable i positiu" que la societat civil valenciana, al costat de partits polítics, estiguen aquest dimarts a Madrid defenent a la Comunitat Valenciana i dient que "no ens anem a resignar mai enfront de la injustícia" en el finançament.
El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig
GVA - Archivo
El president de la Generalitat, Ximo Puig

Puig, després de presentar al Palau de la Generalitat les ajudes al copagament de tractaments farmacològics para persones aturades, s'ha referit així al manifest que entregarà aquest dimarts la Plataforma per un Finançament Just al Ministeri d'Hisenda sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic.

En eixe sentit, ha considerat que és "molt positiu" que estiguen a Madrid "defenent la nostra posició i explicant als grups parlamentaris i a tots els que li vullguen sentir que no volem cap privilegi sinó acabar amb els privilegis".

"El que volem simplement és que d'una vegada per sempre la Comunitat Valenciana tinga les mateixes possibilitats que els altres perquè això significaria milers de llocs de treball", ha recalcat. De fet, ha mantingut que "amb el finançament adequat i amb la inversió que ens pertany estaríem creixent al 4 per cent i significaria milers de lloc de treball".

Per açò, ha insistit que és hora ja de "passar de les paraules als fets". "A mi no em serveix cap paraula, em serveix la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera i que el Govern presente la seua proposta", ha apuntat.

En eixe sentit, ha comentat que "ara s'està dient que se'n va a reactivar després de la reunió mantinguda amb alguns presidents autonòmics" i ha recordat que amb ell ja la va tindre "fa molts mesos". "El problema no es tracta de més reunions bilaterals sinó que el Govern pose ja la seua proposta damunt de la taula ja que el Consell ja la va posar fa més d'un any", ha apuntat.

A més, ha assenyalat que la majoria de Les Corts i la societat valenciana té una proposta que "garanteix la igualtat entre ciutadans i la singularitat entre territoris i l'equitat". "Això és el que hem presentat per a tota Espanya, no només per a nosaltres", ha apuntat.

Per açò, ha recalcat que el que es tracta ara és "de fer un pas cap avant i complir la paraula donada" pel president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, perquè "desgraciadament l'ha incomplit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento