Comunitat Valenciana

Ribó després de l'incident entre Fuset i la Interagrupació demana "tranquil·litat" i "respecte a la Fallera Major"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dilluns "tranquil·litat a tots" i "respecte" cap a la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, després de l'incident registrat aquest cap de setmana entre el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i representants de la Interagrupació de Falles de la capital valenciana respecte al desenvolupament de la 'Dansà a la Verge'.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb representants de la plataforma en suport a la World Race, preguntat pels mitjans de comunicació per aquest incident. "S'han de demanar dos coses. La primera: tranquil·litat a tots i la segona, respectar la Fallera Major" de València, ha respost.

El primer edil ha considerat que "un poc de tranquil·litat" és "fonamental" i ha indicat que "més important" és el "respecte" a la Fallera Major de València com a "màxima representant del món de les Falles".

En aquest sentit, el responsable municipal ha assenyalat que el dia de la Crida, amb el qual arranca oficialment el calendari faller, va entregar a la Fallera Major de 2018, Rocío Gil, la "clau" de la ciutat com a "ambaixadora" de València i "màxima representant del món de les Falles" i ha subratllat que, "per tant, és imprescindible que tots i totes respectem la Fallera Major".

"Això ho dic amb la màxima força perquè em pareix molt important", ha agregat Joan Ribó, que ha opinat respecte a l'incident entre Fuset i la Interagrupació i a la polèmica entorn de la 'Dansà a la Verge' que "no té entitat una cosa de si hem de ballar tres un dia o dos dies".

"EMPIPAMENT"

"Això no té entitat com per a ofendre i per a molestar a la Fallera Major", ha insistit l'alcalde. D'aquesta manera, ha apuntat que pot entendre i compartir l'"empipament" de Fuset tenint en compte que "la Fallera Major no és qualsevol cosa" sinó "la nostra ambaixadora en el món de les Falles enguany".

Ribó ha reiterat la necessitat de "respectar" aquesta figura per part de "tothom, sobretot, el món de les falles i determinats sectors". "Baixem tots el to i respectem tots la Fallera Major", ha destacat el primer edil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento