Comunitat Valenciana

Arxiven la investigació a l'excoordinador d'EUPV pel viatge a Cuba amb fons del grup en la Diputació d'Alacant

  • El Jutjat d'Instrucció 9 d'Alacant ha arxivat la investigació per malversació de cabals públics contra l'ex-coordinador general d'Esquerra Unida David Rodríguez i la diputada d'EU en la Diputació d'Alacant, Raquel Pérez, per pagar un viatge a Cuba amb fons del grup en la corporació provincial.
Raquel Pérez i David Rodríguez, en imatge d'arxiu
Raquel Pérez i David Rodríguez, en imatge d'arxiu
Europa Press
Raquel Pérez i David Rodríguez, en imatge d'arxiu

La instructora sosté que "si bé no pareix" una conducta "apropiada" pagar viatges d'un membre del partit, "no existeix indici" d'haver-se comès malversació de cabals públics per administració deslleial.

En una interlocutòria, amb data de 23 a abril, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la jutgessa exposa que el Reglament Orgànic de la Diputació estableix una dotació econòmica per a ajudar el desenvolupament de les activitats dels grups i que, no obstant açò, no podrà destinar-se ni a material inventariable ni al pagament de salaris de personal.

I subratlla que es fixa com a activitat "pròpia" de cada grup qüestiones relatives al protocol, actes públics per a donar a conéixer les activitats que impulsa, despeses de difusió en mitjans de comunicació, despeses de representació, subministraments, desplaçaments, honoraris per informes jurídics i per "qualsevol altra despesa de naturalesa anàloga", a més de transferències al propi partit per a actes conjunts.

Així, Rodríguez va argumentar que va viatjar a Cuba com a membre de l'Asociación José Martí i que allí va mantindre trobades amb la Fundación Guillén, Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos i amb altres entitats, que es va acreditar documentalment, igual que va fer Raquel Pérez.

1.000 EUROS

David Rodríguez i Raquel Pérez van declarar el passat 28 de març davant el jutjat pel viatge que va realitzar Rodríguez a Cuba, pel funeral de Fidel Castro, amb un cost d'un poc més de 1.000 euros, pagat a càrrec del compte del grup en la Diputació d'Alacant, i van defendre que estava dins de la legalitat i que estava taxat pel Tribunal de Comptes i per la institució provincial.

La denúncia la va cursar Luis Salom, assessor del PP en l'Ajuntament de València, i apuntava als delictes de malversació de cabals públics i d'apropiació indeguda.

Després de declarar, David Rodríguez va assegurar que el viatge tenia relació amb "la tasca solidària" que duu a terme l'Asociación de Amistad con Cuba José Martí i que "s'emmarcava" en la col·laboració que es manté amb el grup de la Diputació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento