Comunitat Valenciana

Oltra insta a esperar que PSPV i Bloc donen explicacions sobre el seu finançament abans de demanar responsabilitats

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha instat aquest divendres a esperar al fet que el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) i el Bloc Nacionalista Valencià donen explicacions sobre la investigació que s'està duent a terme per un presumpte finançament irregular de les dos formacions en la campanya de les eleccions de 2007 abans de demanar responsabilitats polítiques als càrrecs polítics que puguen veure's afectats.
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
GVA
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell

Oltra s'ha expressat en aquests termes en la roda de premsa que ha oferit aquest divendres després del ple del Consell, a preguntes dels periodistes sobre la posició de Podem en aquesta qüestió, el qual a principis d'aquesta setmana va assenyalar que "seria bo que les persones afectades per l'acte pel presumpte finançament irregular deixaren els seus càrrecs".

Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha assenyalat que "qualsevol formació política està en el seu dret d'exigir les responsabilitats polítiques que crea oportunes", però ha incidit que "s'ha d'esperar" al fet que PSPV i Bloc oferisquen aquestes explicacions.

A més, ha incidit que en aquesta qüestió "cal recopilar tota la documentació" -ja que els fets investigats són de fa 11 anys-, que no és el mateix que "fa un any, dos o tres".

Pel que fa a la petició de Podem de cessar els assessors que, segons les informacions publicades, estarien relacionats amb aquesta investigació -en concret, José Manuel Orengo, que és assessor de Presidència-, Oltra ha manifestat que davant aquests casos "un s'assenta i ho parla".

Així mateix, ha assegurat que "dins de les forces del Botànic, quan això es pose damunt la taula, es parlarà, es dialogarà i es donaran explicacions, que s'arribarà a una conclusió i que s'actuarà en conseqüència en un sentit o en un altre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento