Comunitat Valenciana

Un nadó robat valencià troba la seua mare biològica 54 anys després del seu naixement

  • Un nadó robat valencià ha trobat la seua mare biològica i quatre germans 54 anys després del seu naixement en l'Hospital Provincial de València, segons ha informat a Europa Press el lletrat Enrique Vila. Les proves d'ADN acrediten "sens dubte" que la relació de filiació és certa.
Enrique Vila en una imatge d'arxiu
Enrique Vila en una imatge d'arxiu
VILA
Enrique Vila en una imatge d'arxiu

La mare del presumpte nadó robat té 77 anys i compta amb altres quatre fills de doble vincle que s'han conegut. L'advocat ha explicat que l'home va ser donat en adopció nounat.

Ha indicat que els pares adoptius desconeixien l'origen il·legal del nadço, però als biològics se'ls va indicar que el xiquet havia nascut mort. Suposadament la informació falsa la van donar als pares unamonja i un metge de l'Hospital Provincial, ha asseverat.

La mare biològica estava casada i ja tenia una xiqueta de quatre anys quan va tornar a donar llum, i "no tenia cap motiu ni necessitat que li obligara a entregar al seu nou fill matrimonial en adopció", ha asseverat Vila.

Així, va ser "enganyada" sobre la seua falsa mort i el nadó va ser donat en adopció. La mare biològica va tindre després altres tres fills en el mateix matrimoni. D'aquesta forma, l'home adoptat ha trobat 54 anys després una mare biològica viva i quatre germans de doble vincle.

Tant els documents dels arxius de l'hospital, com la prova d'ADN realitzada, ha asseverat Vila, "acrediten sens dubte que la relació de filiació és certa".

"Per desgràcia -ha manifestat l'advocat- en els anys 60 i 70 del segle passat, moltes famílies confiaven cegament en la paraula dels metges i de les monges -auxiliars d'infermeria-, i molts no es preocupaven a acreditar mèdica o documentalment les suposades defuncions dels seus nadós que després resultaven ser falsos. Sobre la base d'eixa confiança o ignorància, era fàcil la sostració dels nounats per a la seua posterior entrega en adopció", ha asseverat.

En molts casos, com en el present, "els xiquets eren adoptats pels seus pares adoptius, amb aparença de legalitat, desconeixent els adoptants que l'origen del nadó era fruit d'un robatori", ha lamentat.

Fill, mare i germans estan "immensament feliços" sense eixir de la seua sorpresa per retrobar un familiar que creien mort. Les parts estan estudiant accions legals per a reparar i aclarir el dany produït, però de moment, ha postil·lat el lletrat -que també és adoptat-, "estan limitant-se a gaudir del final feliç d'aquesta història".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento