Comunitat Valenciana

CCOO valora les oposicions de 3.000 places de mestre com "el principi de la fi de l'alta taxa de temporalitat"

  • La Federació d'Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) ha valorat la convocatòria de 3.000 vacants per al cos de mestres com "l'inici d'un canvi important en l'estructura de la plantilla d'ensenyament públic i una oportunitat històrica perquè milers de persones obtinguen un treball estable en la funció pública". És "el principi de la fi de l'alta taxa de temporalitat en la funció pública i una oportunitat real d'accés a una ocupació estable para milers de persones que hui tenen un treball temporal o manquen d'ell", asseveren.

El sindicat subratlla, en un comunicat, que aquesta convocatòria ha sigut possible després de la firma de l'Acord de millora d'ocupació al març de 2017, ampliat al març de 2018 per el II Acord de millora. Eixos pactes han permès, per a CCOO, "acabar amb les restriccions a l'ocupació

fixades pel govern estatal des de 2010 i és una mesura fonamental de reversió de retallades en el sector públic".

En aquesta línia, emfatitzen que "serà la major Oferta d'ocupació de les últimes dècades, 13.000 vacants en quatre anys, xifra que suposarà baixar sensiblement l'índex de temporalitat, el percentatge de professorat interí, que en una molt alta proporció podran accedir a una vacant com a funcionariat de carrera".

A més, continuen, "milers de persones d'altres sectors o en l'atur tindran una oportunitat verdadera d'accés a una ocupació pública com a funcionaris i funcionàries de carrera".

La federació ha encetat una campanya d'informació sobre el model d'oposició, oberta a totes les persones aspirants. La primera de les jornades informatives per a resoldre dubtes i recolzar als candidats tindran lloc a València el 28 d'abril i Alacant l'11 de maig.

Igualment, la FE CCOO PV habilita des de hui el correu Ccootajuda@pv.ccoo.es per a resoldre dubtes i problemes sobre el procediment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento