Mata sobre l'Alcaldia d'Alacant: "Ha sigut un 'Belmontazo' que ha omplit de satisfacció el costat fosc"
Mata sobre l'Alcaldia d'Alacant: "Ha sigut un 'Belmontazo' que ha omplit de satisfacció el costat fosc" Europa Press - Archivo

Així ho ha indicat Mata en els passadissos de la cambra autonòmica valenciana, després que el 'popular' Luis Barcala s'haja convertit aquest dijous en el nou alcalde de la ciutat d'Alacant en el ple d'investidura al no aconseguir cap candidatura la majoria absoluta. Barcala ha sumat només els vots dels huit edils del PP i s'ha alçat amb la vara d'alcalde en ser la formació més votada en les passades eleccions de maig de 2015.

"Nosaltres estem orgullosos del que vam fer. El poder no pot ser a costa de qualsevol cosa i prenem una decisió duríssima que va ser abandonar l'alcaldia d'Alacant perquè les forces que majoritàriament representaven el progrés accediren a l'alcaldia", ha manifestat en al·lusió a la renúncia d'Echávarri a l'alcaldia després dels seus dos processaments.

Ha admès que tots han de fer "autocrítica" després de l'ocorregut, al mateix temps que ha desitjat "moltíssima sort als alacantins" després de la victòria del PP de "Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi". "Així són les coses", ha assenyalat, per a lamentar que a Alacant no van ser "capaces d'establir relacions normalitzades en política i amb objectius clars" perquè hi havia "una gran incomunicació".

En aquest sentit, ha recordat que Compromís va trencar l'acord de govern per "una qüestió que no era corrupció ni d'enriquiment personal" i que la regidor de Guanyar, Nerea Belmonte, va ser expulsada del partit, però va seguir com a regidora.

"Arribem a una situació en la qual el PSPV, que té les línies roges més dures de tota la política, li va demanar al seu alcalde que abandonara l'alcaldia i ell ho va dir clarament que no sabia si estarien els 15 vots i és el que ha passat", ha postil·lat.

Per açò, ha demanat "autocrítica" a tots els partits i ha demanat a Podem que quan faça les seues llistes no pose en elles a persones com Belmonte.

Consulta aquí más noticias de València.